TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.09.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Najbolja vijest danas je da je Tuzlak Ibrahim Braco Morankić, koji ima kuću na Sreseru (Pelješac) ulovio jučer morskog psa dužine oko 120 cm. Nije važno, greške se dešavaju ali upalo mi je u oči da piše da je Pelješac otok a nije, jedino ako u međuvremenu neko nije neki kanal prokopao.

Inače taj poluotok pohode mnogi Tuzlaci, posebno popularno mjesto je Orebić gdje su naši ljudi, kao i na Sreseru, kupovali zemlju, pravili kuće, neki godinama idu sa kamp kućicama. Piše još da Braco Morankić tamo provodi penzionerske dane, pa mislim baš mu je lijepo, neki znaju uživati kad postanu penzioneri, naravno ako nemaju nekih velikih zdravstvenih, a i materijalnih problema.

Tuzlarije


Mora da je fino sad na moru. Kako samo zna biti lijepo kada nije vrijeme za kupanje ali je još sunce jako pa se može svašta raditi, a ako ništa drugo gledati u morsko plavetnilo, malo mozak odmoriti. Kod nas je 21. dan od početka izborne kampanje, rukavice su bačene, udara se gdje stigne, a ljudi gledaju, čitaju, neki se sekiraju, nekima sve smiješno, a neki opet totalno ravnodušni. E te ravnodušne ko pokrene i okrene na svoju stranu, njemu svaka čast.

Saopštenja i izvještaja je raznih, neki su angažovali ljude koji im pišu šta treba, a neki se vidim i sami uhvatili tastature. Za sada mi se čini da najoštriju retoriku ima Alen Gadžo. Jasmin Imamović dosta spominje antifašizam, što su svakako dobre univerzalne vrijednosti i nadam se da će se kod nas uvijek cijeniti ali nekada, kada su druge teme u pitanju, preopširno priča. Mislim da mu u prilog ide činjenica da je Tuzla najmanje zadužen grad u državi. Ovih dana neki spominju Budžet Tuzle, istina je da se može uvijek i drugačije rasporediti ali valja svima na neki način ugoditi, a to je teško. Treba biti realan, razmotriti činjenice, kako rekoh ko god bude gradonačelnik neće startati sa deficitom, a Bužet Tuzlanskog kantona je prava dubioza, tu je toliki akumulirani deficit da ja ne znam kako će se izvući.

Tuzlarije


Što se tiče Bahrudina Hadžiefendića, nekako mi se čini da često sebe ističe kao mladog čovjeka. Ruku na srce i jeste mlad ali kad neko ima blizu 40 ipak ne puca od mladosti. Bio je federalni poslanik, aktuelni je ministar zdravstva, što znači da je već imao priliku da pokaže i šta može i šta hoće. Do mene je ako mi nisu poznati neki hvale vrijedni potezi. Ne sviđa mi se što u biografiji navodi da je unuk, kako kaže legendarnog Muhameda Hadžiefendića. Kada se kaže da je neko legendaran misli se na nešto pozitivno a Muhamed Hadžifendić je daleko po pozitivnog.

Tuzlarije


Dva mladića, od po 20 godina, koji će ove godine prvi put na izbore, rekli su mi da će glasati za Elmira Mujkanovića, kažu mi da ima neke ideje vezane za informatiku. To je jedino što sam čula o tom nezavisnom kandidatu ali mi je drago da je mlade (inače moje komšije) zainteresovao za izbore. Žao mi je što više ne čujem od Zlatka Berbića, Adnana Burine, Novalije Gavranovića, Amire Malkočević, ili su manje medijski eksponirani ili je do mene. Kao građanaka Tuzle svakog kandidata koji kaže da će povećati neku budžetsku stavku rado bih pitala s koje će pozicije sredstava skinuti, odnosno kome će smanjiti jer viška para nema, ima koliko ima, sve je stvar preraspodjele, od nečega moraš uzeti da bi za nešto drugo dao.

Tuzlarije


Od sportskih vijesti imamo još da je Denis Karić novi sportski direktor Slobode i da je u Gornjoj Tuzli osnovan Bokserski klub Muhamed Ali. Eto nije sve u politici nešto je i u sportu. Istina, svi pričaju da zbivanja oko FK Sloboda imaju političku pozadinu ali nećemo sad o tome.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 4 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 154 intervencije

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 21.09.2016. godine krv je darovalo 19 davalaca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Predsjednici HDZ-a Hrvatske i BiH sastali se u Zagrebu: Čović i Plenković o Izbornom zakonu BiH i federalizaciji

VIDEO: Ima li nafte u BiH?: Predstavnici Shella u ponedjeljak u Vladi FBiH

VIDEO: Bez velikih optužnica i istražnih radnji: Ima li političkog utjecaja na rad pravosudnih organa?

VIDEO: O rekordima u bh. plivanju Muhamed Varešanović: F+ predstavlja višestruku prvakinju BiH Eminu Pašukan

VIDEO: Direktor Agencije za razvoj Tešanj u F+: Ismar Alagić o projektima podrške Češke razvojne agencije

Održani lokalni izbori: U većini općina na Kosovu ide se u drugi krug glasanja

Predsjednički izbori: Slovenija: Pahor i Š arec idu u drugi krug

Astronomsko čudo koje se dešava 22. oktobra i 22. februara: Sunce obasjalo kip faraona Ramzesa II

VIDEO: U finalu bolji od Ričardasa Berankisa: Džumhuru titula u Moskvi i novi ranking karijere

12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine: Ubiparip u debiju donio pobjedu Željezničaru u Gabeli