TUZLARIJE - TUZLA DANAS

25.09.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Danas nam je divan dan, divan dan, meni je rođendan. Ludo pa živi, i to polijepo. Kao i svake godine, mama počne sa pričom "baš se sjećam, k´o sad da je bilo". Mora se sjećati kad ponavlja svake godine istu priču, inače bi joj trebalo kakvu nagradu dati što se sjeća događaja iz prošlog vijeka, a i milenijuma. I naravno da uvijek priča kako su dva razreda akušerskog smjera gledali kako se ona porađa, hvala ti Bože pa tad nije bilo mobitela. Tako sam ja lijepo došla na ovaj svijet pred publikom.

Tuzlarije


Pošto sam od onih koji zaista vole rođendane, za mene je to neki poseban dan, nekad mi padne na pamet da bi me trebalo na neku analizu, da otkriju korijen moje radosti kada je rođendan u pitanju jer ljudima oko mene je uglavnom muka od rođendana i samo čekaju da prođe. Znam da nam je demokratija donijela mnoge promjene pa je uvrijedljivo reći cigan, ciganka ali znam i da će me svi dobronamjerni razumijeti na šta mislim kad kažem da od mene veće ciganke, kad su pokloni u pitanju, nema. Najgore mi je što već od januara počnem sa onim "svakako ćeš mi nešto za rođendan kupiti” pa bolje sad, sad sam malo smanjila s tim jer do septembra svi mi poklone daju. I šta se može, opet sam na tortu svjećice stavljala, sva sreća torta puna oraha, to joj dođe kao armatura pa je izdržala.

Tuzlarije


Ne može se ni monolog držati, da sam političarka pa ne bi od mene niko od riječi mogao doći, ja bih bila kao oni što s novinarima drže mikrofon. Uhvati i ne pušta.

Tuzlarije


Hajde da koju i o Tuzli, danas je zavnično otvoren ZOO vrt, djeca su zaista oduševljena, završava se kružni kod Jupitera, a i pješački most i nova kapija za Panoniku. Čeka nas udarna predizborna sedmica, biće još dosta presjecanja vrpci, mahanja zastavicama, obećanja i da ne nabrajama. Primijetila sam da neki kandidati kao da prepisuju jedni od drugih, jedan kaže programske ciljeve, eto i drugog da doda isto, još kad kažu da garantuju da će nešto biti, ma nema. Zbog raznih priča mislim da će ove godine biti bolja izlaznost, što bi bilo dobro. U svakom slučaju biće onako kako narod odluči, bilo da daju ili ne daju glas, sve utiče na konačni rezultat.

Tuzlarije


Eto toliko, uživajte u ostatku ovog prelijepog dana, je li moram naglašavati što je prelijep? Ne moram, dobro, neću.

Puno pozdrava

S.M.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Održan sastanak o Izbornom zakonu BiH: Izetbegović, Nikšić i Komšić s Cormack i Wigemarkom

VIDEO: Ustavni sud BiH obavio preliminarnu raspravu: Odluka o zahtjevu Borjane Krišto na jednoj od narednih sjednica

Paraliziran gradski i prigradski autobuski promet: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

VIDEO: Novalić i Krnjić o implementaciji novog Zakona o PIO-u: Od aprila veće penzije u FBiH

Sredstva do daljnjeg na računu Centralne banke BiH: UO UINO-a BiH bez saglasnosti o raspodjeli sredstava od putarina

\'50 milijardi dolara za kompenzaciju\': SAD uvode \'kaznene mjere\' za uvoz robe iz Kine

Tužitelji traže da bude osuđen za genocid u još pet općina: Mladić žalbom traži poništavanje osuđujuće presude

U Parizu sukob demonstranata i policije: Hiljade ljudi u Francuskoj protiv promjena Zakona o radu

Samit lidera EU-a: Evropska unija ne želi ulaziti u trgovinski rat sa SAD-om

Organizacioni komitet predstavio realizovane projekte: Do sada prijavljene 43 zemlje za učešće na EYOF-u 2019.