TUZLARIJE - TUZLA DANAS

06.10.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Metoda računanja broja osvojenih mandata za Vijeće nije baš poznata, još je manje poznat uticaj preferencijalnih glasova na poredak unutar stranačke liste pa dolazi do nesporazuma. Kada sam jučer pisala o mogućim imenima za Vijeće objavila sam po strankama onoliko kandidata koji se mogu naći u Vijeću a ne punu listu, jer bi tek to izazvalo zabunu. Tako se i kod SDA i SBB nalazi po kandidat više jer im se zadnji na toj mogućoj listi rotiraju. Tek kada konačno budu izbrojani svi glasovi tačno će se znati ko će za Tuzlu u Vijeću donositi odluke.

Tuzlarije


Tuzlarije


Kako kažu najuspješniji Tuzlak Senad Džambić, dobro bježi od politike. Ne znam je li kad bio vezan za kakvu stranku ali koliko vidim svi se oko njega vrte, a on se samo smješka. Najbolje bi bilo da se i ne upliće u politiku, drži se svog biznisa što i radi najbolje. Neki dan u Bingu kod Male pijace, starija gospođa kupuje banane koje su bile po nižoj cijeni (akcija dana) i kaže “Živio ovaj Senad sto godina” i šta će mu bolja reklama kad narod ide masovno u njegove prodavnice jer je bar u Tuzli jeftiniji od drugih.

Tuzlarije


Studenti Univerziteta u Sarajevu traže da mogu petkom izlaziti na džumu. Nadam se da će im zahtjev biti odbijen. Fakultet nije obavezan, kad se upisuje fino piše i koji su uslovi i šta je potrebno od "papira", mogu se vidjeti i pravila pa kome odgovara on se i upiše. Kome ne odgovara traži negdje drugo svoje mjesto pod suncem. Meni je zaista drsko se neko pojavi negdje gdje nešto decenijama funkcioniše kako funckioniše i onda nameće svoja pravila. Bosna i Hercegovina je sekularna država i treba misliti na sve. Niko nikome ništa ne brani, za sve ima i mjesto i vrijeme, hoće li hirurg tražiti da prekida operaciju da ide na džumu? Jednom sam pratila Skupštinu TK kad su se pokupili i otišli na džumu, pa to stvarno nema smisla, ako već masovno idu neka za sjednice nađu drugi termin a ne da ostave ljude da satima čekaju.

Tuzlarije


Ovih dana imamo primjer katoličkog radikalizma vezan za abortus. Kad ih čovjek gleda, na njihovim licima nema ništa od one smirenosti koju istinsko vjerovanje u Boga ljudima daje. Za vrlo kratko vrijeme u Hrvatskoj, gdje je legalan abortus, došli su do nivoa da se na žene koje urade pobačaj gleda na vrlo ružan način. Abortus se ne radi u svim bolnicama pa žene odlaze i u susjedne zemlje. Naravno da treba sve uraditi da do neželjene trudnoće ne dođe ali praksa pokazuje da što život ispiše ne mogu svi pisci svijeta smisliti. Mora postojati mogućnost da žena odluči, sad se protive i medicinski indukovanim prekidima trudnoće. Glas protivnika abortusa slabo se čuje kad se ide u rat, kad se daje za naoružanje, kada se ubijaju ljudi, čitave porodice. Valjda tad Bog oprašta jer cilj opravdava sredstvo. Toliko licemjernosti na ovom svijetu ima, loših je puno više nego što se čini, samo su zakonima ograničeni i šute o mnogo čemu, da ne čuju drugi šta misle. Ne žive oko nas samo pedofili, razni perverznjaci nego i ljudi koji da imaju priliku poremetili bi nam svima živote, a svi izgledaju "divno i krasno". Za mnoge poslije kažu "a bio je miran", zato su mi bolje svađalice, posebno oni koji će mi u facu reći šta imaju nego oni što bi narod rekao "šute i mute".

Eto, vrijeme je i danas prekrasno sunčano ali vrlo hladno.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 4 djevojčice i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 148 intervencija

Vatrogasci - imali su 7 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 05.10.2016. godine krv je darovalo 29 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Zapalio se autobus: Najmanje 52 osobe poginule na sjeveru Kazahstana

Sjednica Vijeća ministara BiH: Ministri o Strategiji za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga

Danas u Beogradu sahrana Olivera Ivanovića: I kontroverzan i poštovan političar

Tillerson: Dugujemo objašnjenje Turskoj: \'Ne formiramo nikakve jedinice za zaštitu granice u Siriji\'

Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma do izazivanja Kim Jong-una

VIDEO: Na otvaranju igara marširat će zajedno : Dvije Koreje formiraju prvi zajednički olimpijski tim

\'Težak je protivnik i igra jako dobar tenis\': Nadal: Džumhur je mnogo napredovao od našeg posljednjeg meča
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
U zapaljenom autobusu u Kazahstanu poginulo najmanje 52 ljudi
Objavljeno prije sat vremena
Trump: Ne trebam teretanu, kad šutnem loptu, ona daleko odleti
Objavljeno prije 2 sata
Osuđeni goli prosvjednici koji su zaklali janje ispred Auschwitza
Objavljeno prije 2 sata
Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma o klimi do izazivanja Kim Jong-una
Objavljeno prije 3 sata
Prva godina Trumpovog mandata: Podjela, nesloga i neispunjena predizborna obećanja
Objavljeno prije 3 sata
Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem, najveći izljev od 1991.