TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.10.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Uz ovo kišno sivilo neki će ostatak dana provesti u kući ali neki od onih koji imaju djecu će do Narodnog pozorišta na premijeru predstave "Neka druga Pepeljuga". Sigurno je da onima koji dođu neće biti dosadno jer će biti pjesme i plesa. Malo je glumaca koji nisu muzikalni, a eto dok ne dobiju ulogu gdje to mogu pokazati, publika i ne zna.

Tuzlarije


Željka Marinić, koja će glumiti zločestu sestu, jedna je od tih talentovanih, čim muzika krene jasno je da djevojka zna da pleše i pjeva. Edisa Žilića, koji glumi princa, imala sam priliku da slušam i mogu reći da odlično pjeva, mada ruku na srce, nisam kompetentna da ocjenjujem nečiji muzički talent. Zanimljivo je da kralja igra Enver Hasić, koji je često igrao neku djecu, a sam je rekao da mu je ovo prvi "kralj". On je inače mladolik pa može da igra u predstavama za djecu.


Tuzlarije


Ovih dana najavaljuju koncerte Gorana Karana i Bože Vreće, i za jedan i za drugi koncert ulaznica je 20 KM. Čini mi se da su ove godine skuplje ulaznice nego inače ali ko voli i ode. Problem je kad više članova iste porodice poželi da ide na neki koncert pa kad se cijena pomnoži sa brojem članova, kulturno uzdizanje udari po džepu.

Tuzlarije


Umjetnost inače nije jeftina. Da se nešto postigne trebaju godine truda, rada, edukacije, pa onda je razumljivo da ono što vrijedi i košta. Večeras se otvara i Nardi Pub u Bankerovoj, pa eto, ako koga zanima da zna.

Tuzlarije


Iz krugova koji su daleko od umjetničkih javljaju da je CIK saopštio da će u pedesetak bh općina ponovo brojati glasove ali se još ne zna kojih. Oko naše TE, odnosno Bloka 7, lijepo se kuha a jedva da se šta priča. Malo forisiramo tu priču na Tuzlarijama ne bi li pokrenuli neke da se oglase. Zaustavljanje tog projekta nije mala stvar, kao da niko ne razmišlja o roku trajanja i koliko su zastarjela neka postrojenja, pedeset godina nije mali vremenski period, a sva ova petljavina pokazuje ono što i ptice na grani znaju, političari samo svoj i svojih stranaka interes gledaju. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koje je stvarno briga za narod.

Tuzlarije


Od promjena vezanih za saobraćaj da kažem da se na udarnim rakrsnicama, onoj kod Male pijace, na Brčanskoj Malti, Sjenjaku, može preći ulica odjednom. Kada je pješacima zeleno imaju vremena da pređu bez trčanja, a i kružni tok kod Jupitera je dobro rješenje, posadili su i cvijeće, a ja ga zovem mali skver.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 8 djevojčica i 3 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 185 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 21.10.2016. godine krv je darovalo 25 davalaca.

OSTALE VIJESTI
Omogućeno stupanje na snagu izmjena nekoliko zakona: Završeno vanredno zasjedanje Doma naroda Parlamenta FBiH

Čović i Ivanić protiv: Islamska zajednica BiH i dalje ostaje bez sporazuma s državom

VIDEO: Sastali se predstavnici devet stranaka: Nije odabran model za izmjene izbornih pravila za Mostar

VIDEO: Ukupna vrijednost projekata je oko 2,8 miliona KM: Sporazumi o obnovi infrastrukture u povratničkim naseljima

Čekat će još tri i po mjeseca: Srpska lista odustala od jednostranog formiranja ZSO-a

75. godišnjica: Varšava odala poštu herojima ustanka u Varšavskom getu

Austrijski doktor u čijoj je klinici preminulo 800 djece: Asperger nije bio heroj, već saradnik nacista

Sastanak planiran u junu ove godine: Trump bi se mogao povući iz pregovora sa Kim Jong Unom

Akcija turske policije: U rezervoaru kamiona pronađeno više od 160 kilograma heroina

Ipak nije sve bilo onako kako zamišljamo: 12 činjenica zbog kojih ćemo prošlost gledati iz drugog ugla