TUZLARIJE - TUZLA DANAS

04.11.2016.
Servisne informacije
...i malo tuzlarija
Tuzlarije
Uskoro se otvara pekara Kabil preko puta OŠ "Centar"


Ovih dana SIPA je u akciji, u Sarajevu je danas privedeno osam osoba koje se dovode u vezu sa trgovinom ljudima. Iz SIPE obavještavaju da su privođenja dio međunarodne policijske akcije provedene po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, a provodi se u u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije, MUP-a Hrvatske i Saveznom kriminalističkom policijom Njemačke i Austrije.

Tuzlarije


Osobe lišene slobode sumnjiče se da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima međunarodna trgovina ljudima, međunarodno navođenje na prostituciju i pranje novca. Oni su duži vremenski period, iskorištavajući težak socijalni položaj, vrbovali više mlađih ženskih osoba sa područja Srbije i BiH, te ih slali u Njemačku i Austriju da se bave prostitucijom. Djevojke koje su pokušale izaći iz ovog lanca bile su izložene prijetnjama, psihičkom i fizičkom zlostavljanju.

Tuzlarije


Kako grozno zvuči "trgovina ljudima" ali na žalost toga ima puno i to u svim zemljama. Priveli ih jesu, još samo da vidimo kakve će kazne dobiti.


Sindikat doktora medicine i stomatologije jučer se oglasio i to s razlogom. Doktora je samo u Albaniji manje, plate im nisu povećane deset godina, regres i nemaju, za posao koji obavljaju, edukaciju (fakultet 6 pa plus od 3-6 godina specijalizacije) i sve što uz to ide malo su plaćeni pa još maksimalno opterećeni, posebno oni na klinikama koji dežuraju po 24 sata. Nikad mi neće biti jasno po kojoj logici su sudije duplo i troduplo više plaćeni od doktora, a ne mogu se pohvaliti nekim rezultatima, osim u pojedinačinim slučajevima.

Tuzlarije


Ne volim saopštenja za javnost jer se nekada pišu reda radi, a kada su stranke u pitanju koriste priliku za malo političkih poena. Ipak, nekada su i korisna. Ako ništa da su o aktuelnim temama, kao što je ova priča vezana za sufinansiranje ustanova kulture od strane Vlade TK.

Tuzlarije


Kada se živi kao kod nas, gdje je u krizi mnogu šta, gdje se ne mogu primiti svi zainteresovani u narodnu kuhinju, onda kultura ide u drugi plan. Međutim, mnogo šta je više stvar sprovođenja nečije volje jer kod nas su se nažalost zatvorile mnoge fabrike. Svjedočili smo protestima radnika nekadašnjih industrijskih giganata koji su propadali.

Kao da se građani za bilo šta pitaju, zanimljivi su samo kada su izbori u pitanju, iako se zaboravlja da su sredstva o kojima pričaju, sredstva građana a ne onih koji su na vlasti. Njima su samo građani dali mogućnost da u njihovo ime raspoređuju javni novac i donose odluke.


U Tuzli je danas vedro ali vrlo hladno.Na jednoj od slika vidi se da se radovi na pekari Kabil privode kraju. S lokacijom je "prešla preko ulice", a na mjestu gdje je nekada bila gradi se stambena zgrada.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 5 djevojčica i 6 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 133 intervencije

Vatrogasci - imali su jednu intervenciju

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 04.11.2016. godine krv je darovalo 17 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Zbog ubistva generala HVO-a Vlade Š antića: Uhapšeni Hamdija Abdić Tigar i još četiri osobe

VIDEO: Zvanično završena dionica Svilaj - Odžak: Deset novih kilometara autoceste na Koridoru 5-C

VIDEO: Sindikat rudara zadovoljan postignutim: Potpisan kolektivni ugovor za područje djelatnosti rudarstva

VIDEO: Stav udruženja žrtava i svjedoka ratnih zločina u BiH: Negiranje žrtava u svakom segmentu djelovanja države

VIDEO: Sudjelovala i dvojica HDZ-ovih ministara: U Zagrebu održana komemoracija ratnom zločincu Slobodanu Praljku

Aktivirao eksploziv iz osvete: Napad u New Yorku je teroristički, izveo ga Akayad Ullah

Nakon sastanka s premijerom Izraela: Mogherini: Članice Unije ujedinjene po pitanju Jerusalema

Putin i Erdogan sastali se u Ankari: \'Trump destabilizirao Bliski istok odlukom o Jerusalemu\'

Magnituda 6 u blizini granice s Irakom: Jak zemljotres pogodio Iran

VIDEO: Održan žrijeb u Nyonu: Najzanimljiviji susret osmine finala: R.Madrid - PSG