TUZLARIJE - TUZLA DANAS

28.11.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Uvijek isto, vrti se u krug priča o ratu i onome nakon rata a ništa ne radi na konkretnom poboljšanju standarda. Ništa novo. Treba nama čvršća ruka, jeste da ovdje kad bude kakva čvrsta ruka poslije kažu da smo bili žrtve diktature. Evo i sada, nakon što je Fidel Castro umro, imamo s jedne strane čovjeka kojeg posebno zapad ocjenjuje kao neviđenog diktatora, a s druge strane narod na Kubi plače i žali za čovjekom koji im je omogućio besplatno školovanje i zdravstvenu zaštitu pa im lakše podnijeti i ono što nije valjalo.

Tuzlarije


Kod nas je narod isto plakao kad je Tito umro, koliko iskreno i šta je sve kome u duši bilo, ne znam ali narod je plakao kao za najrođenijim. Danas ne mogu ni zamisliti da umre neki političar, državnik i da za njim, naravno osim njegove rodbine i prijatelja, iko suzu pusti, prije bi radosnica bilo.

Tuzlarije


Čini se da naši narodi i ne znaju šta bi sa tom demokratijom u kojoj se valjda može sve a nemaš ništa, nego bolje ide, kako rekoh, kad nas vodi čvršća ruka, da neko nekad lupne šakom o sto i kaže "e dosta je više".

Tuzlarije


U Tuzli je danas dosta hladno, sigurno je za desetak stepeni niža temperatura nego prethodnih dana. Kraj je novembra, i vrijeme je.

Tuzlarije


Ugodan ostatak dana. Odmarajte, i ja ću. Čini mi se da sam tri dana provela u kuhinji, dijete bilo pa da se to šta posebno spremi. Pravim samo što znam da voli, bureke, neke šnicle, jednom muž pita "mogu li i ja malo ovih" a ja kažem "čekaj da ti izaberem neke ružnije". Od tada on mene s tim mezeti i kad mu šta zamiriše pita ima li kakvih ružnijih za njega, pa šta se tu može, dijete je dijete, uvijek na prvom mjestu. E kad već spominjem te neke porodične priče, kad već krene vrijeme pakovanja obično se rastužim, a muž kaže, znaš i mene neko nerapoloženje hvata, nešto mislim jesmo mi ostarili, dijete na fakultetu, momak, kako brzo vrijeme prođe. Tek sam onda imala razloga da plačem, nakon ovoga neće dobiti ni ružne bureke, a ne lijepe.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 2 djevojčice i 5 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 211 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježene su 2 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 28.11.2016. godine krv je darovalo 25 davalaca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: FUCZ vizuelno pretražuje korito: Nastavljena potraga za mladićima koji su upali u Miljacku

Š ef Delegacije EU-a u Sarajevu: Wigemark: Mladi u BiH trebaju napraviti društvo kakvo oni žele

VIDEO: Brojne teme na dnevnom redu ovoga četvrtka: PSBiH o trasi puta Sarajevo-Beograd, akcizama, Izbornom zakonu

Tematska rasprava na plenarnoj sjednici u Strasbourgu: Europski parlament podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

Izvještavali o egzodusu Rohingya: U Mijanmaru uhapšeni novinari Reutersa

Lideri više od 50 islamskih zemalja: OIC: Istočni Jerusalem je glavni grad države Palestine

Roy Moore optužen za seksualno napastovanje tinejdžerica: Trumpov kandidat izgubio izbore u Alabami

Bolji zvuk, više kanala, niža cijena difuzije: Norveška isključila FM radio i prešla na digitalni

VIDEO: Š ta su ljudi najviše pretraživali tokom ove godine: Kako Google vidi 2017. godinu

VIDEO: Džumhur nakon proglašenja za najboljeg sportistu BiH: "Želim doći do 20 najboljih na svijetu i na megdan Đokoviću"