TUZLARIJE - TUZLA DANAS

23.12.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Na raskrsnici kod Male pijace ne rade semafori i to zato jer je neki mladić sinoć udario u semafor, prije toga u tri parkirana automobila, a zatim pobjegao. Poslije su ga navodno priveli. Sve se dogodilo kod pekare Saranda. Parkirani automobili, koji su mu se našli na putu, dobro su oštećeni, a sreća u nesreći je da nije niko nastradao.

I bez tog problema u gradu je, kao i svake godine u ovo doba, velika gužva. U nedjelju je katolički Božić, neki idu iz Tuzle, neki u Tuzlu, stalno se nešto dešava, a uz sve to još je i petak, dan tradicionalne gužve. Najavljen je niz događaja do Nove godine, a onda prvih dana januara, nakon pravoslavnog Božića, nema ništa.

U Tuzli su se danas organizovali mladi i pružili podršku narodu Sirije koji se već godinama pati. Šta uradiše od zemlje.

Tuzlarije


Zbog male zainteresovanosti odgođena je predstava Maša i Medo, koja je trebala biti održana u Mejdanu. Organizator, producent kao i ruska pozorišna trupa Moskovskog teatra, kada su vidjeli da se ne prodaju karte kako su mislili, sve su otkazali. Tako se navodi u saopštenju ali ne piše kolika je bila cijena i kad i kako je predstava najavljena. Zanimaju me pravi razlozi jer je prošle godine predstava istog naziva igrana u dva termina u BKC-u, i bilo je puno. Zahvaljujući ljubaznošću uposlenika BKC-a sjedila sam sa strane na sklopivoj stolici i držala malu ljubiteljicu Maše i Mede u krilu. Djeca su bila oduševljena, a inače su likovi Maša i Medo jako popularno ovdje, nalaze se na odjeći, igračkama i raznim predmetima za djecu. Ne samo ova predstava, mnogi događaji za djecu budu dobro posjećeni pa mi je čudno da su je morali otkazati.

Tuzlarije


Ako niste vidjeli prenosim i ovdje najavu, to sigurno neće biti odgođeno: "U povodu obilježavanja katoličkog Božića, Grad Tuzla i Opšte udruženje samostalnih obrtnika, u saradnji sa Župom Husino i Udruženjem građana italijanskog porijekla "Rino Zandonai" Tuzla, organizuju druženje građana, u subotu, 24.12. u 12:00 sati na Trgu slobode. Uz božićne kolače, kafu, čaj i kuhano vino, druženje će uljepšati i članovi UKUD "Zvonko Cerić" i Gradskog ansambla "Tuzlanke".

Tuzlarije


Sutra je u našem gradu i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Koliko je bilo zezanja s onim "Fadile oprosti" mogli bi mu sutra ponuditi kolače ili kuhano vino i reći baš to "Fadile oprosti". Džaba se on poslije posipao papelom i govorio šta je mislio kada je rekao "da su među deset stvari na koje građani troše najviše novca samo tri esencijalne, a ostale bespotrebne", narod mu je to zapamtio i vjerovatno će samo po tome i ostati u sjećanju kad ne bude više premijer, što opet nije ni loše, neki neće biti zapamćeni baš ni po čemu.

Tuzlarije


Vrlo je hladno i naravno zagađeno, to više ne moram ni da pišem. Sve je prašnjavo, a neki osjetljiviji imaju osjećaj iziritiranosti sluznice nosa.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 5 djevojčica i 5 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 195 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 7 krivičnih djela, zabilježeno je 10 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 23.12.2016. godine krv su darovala 54 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Porodice žrtava i struka nezadovoljni: DNK laboratorij ICMP-a iz Tuzle bit će premješten u Haag

VIDEO: Pozitivna priča iz Tuzle: Nakon 25 godina ponovo komšije zahvaljujući projektima EU-a

Potraga za mladićem koji je upao u Miljacku: Solak: Nismo našli ništa što bi nas navelo na neki trag

U Sarajevu skup protivljenja Trumpovoj odluci: \'Zemlja Palestinaca ne može se nikome poklanjati\'

VIDEO: Predsjedavajući Predsjedništva BiH za HRT: Čović: Treći entitet realna mogućnost

VIDEO: Desetine ranjenih: U samoubilačkom napadu na crkvu u Pakistanu najmanje osam žrtava

VIDEO: U F+ Adnan Hadžihalilović i Emir Arnautović: Edna Š unjić postignutim rezultatima ruši predrasude

VIDEO: U F+ glavni trener KK-a \'Pokoj\' Mujo Čehajić: Roditelji osnovali karate klub da im djeca ne budu na ulici

VIDEO: U F+ Selim Berisalić iz Zajednice tehničke kulture BiH: Inovatori u BiH donose medalje, ali se u njih ne ulaže

U konkurenciji 16 najboljih svjetske rang liste: Cerić osvojila bronzu, Samardžić peta na turniru u Rusiji