TUZLARIJE - TUZLA DANAS

05.01.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Sinoć je snijeg lijepo padao ali jutros ga i nema nešto. Iako je uz snijeg i vazduh čišći nego što je bio, ipak se, posebno noću, osjeti koliko je zagađeno. Što se tiče puteva, koji su nam glavna tema, prohodni su, uglavnom dobro očišćeni i nema zastoja u saobraćaju. Na slikama se vide glavne saobraćajnice i onaj put s Husina, koji je inače vrlo loš i kad ništa ne pada.

Tuzlarije
Uz nova su zalutala i jedna starija kola


Ko je priključen na centralno grijanje ima tople stanove i noću i danju, i to je jedna od stvari gdje smo u prednosti u odnosu na Sarajlije kojima noću isključuju grijanje, a i kad griju nije to ni blizu kao kod nas.

Bliži se 9. januar, Dan Republike Srpske. Jedne godine su iz Fondacije Istina Pravda Pomirenje, slali razglednicu na mnoge važne adrese. U pitanju je bila slika masovnih grobnica, a to je temelj Republike Srpske. Stvorena na svirepim ubistvima nedužnih ljudi. S približavanjem 9. januara rastu i tenzije u političkim krugovima.

Tuzlarije
Romantika s Husina


Predsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da neće prisustvovati svečanosti u Republici Srpskoj, te je izjavio:

"Srbija mora čuvati integritet BiH, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske. Znam da se ovo jednom dijelu Srba ne dopada ali ovo je u interesu Srba, naravno i svih ostalih. Od ključnog značaja su mir i stabilnost. Želim Republici Srpskoj dobru ekonomiju i da Banja Luka i Sarajevo imaju bolje odnose, da naš narod u RS uvijek bude dovoljno snažan da očuva ono što je sam izgradio i za šta se sam izborio. Imat će podršku Srbije ali osim toga i našeg odnosa prema Dejtonskom sporazumu, imamo obaveze za očuvanje Bosne i Hercegovine u cjelini".

Da je Vučić fan Šešelja, te da je radikalnih uvjerenja, nije neka tajna. Šta je radio prije, kakve je imao izjave je jedno ali činjenica je da on u posljednje vrijeme ima poteze i izjave koje su primjerenije i pomirljivije nego one koje dolaze iz Hrvatske. Bosna i Hercegovina, koja je uvijek na pladnju između ove dvije zemlje, itekako mora voditi računa šta se priča i radi i u komšiluku i susjedstvu.

Vučić je došao i u Srebrenicu da se pokloni žrtvama, gađali su ga kamenjem, mogao je i glavom platiti. Nakon tog krupnog incidenta nije posebno oštro ni reagovao, a sigurna sam da se tako nešto desilo s nekim iz Hrvatske, još bi mi o tome slušali.

Tuzlarije
Lopate ne idu k´o halva


Jasno je meni da vuk dlaku mijenja ali ćud nikada, šta stvarno misli i to je pitanje, ali ono šta radi za nas je za sada prihvatljivo. Neka je sve iz najviših političkih interesa, i to je manje bitno, samo da je mir i da ne bacaju oko na našu teritoriju.

Tuzlarije
Ulice čiste


Za kraj evo koja relaksirajuća rečenica. Ide se u kino, kažu da su pune dvorane iako nije baš jeftino. Srijedom je dobro jer su tada ulaznice 4 KM. Nisam još bila ali čujem da se drži nivo kakav moraju imati CineStar kina. Kažu da je lijepo za zavaliti se, raspored je kao u amfiteatru, nema da se neko sa velikom glavom nabije ispred nas, svako ima svoje naslone za ruke, a ne kao prije kad se dijelio naslon sa onima koji budu do nas. Dobro je da se u toku filma može izaći a da se ostali ne dižu, sve u svemu, ima se novo mjesto za popuniti vrijeme, a za pohvalu je i što su na repertoaru najnoviji filmovi.

Tuzlarije
Džamija kralja Abdulaha


Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 5 djevojčica i 2 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 248 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 05.01.2017. godine krv je darovalo 20 davalaca.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Nevrijeme i olujni vjetrovi uzrokovali brojne probleme: Oštećeni krovovi, sela bez struje, u Tešnju oboren minaret

VIDEO: Hitno rješavanje sukoba interesa u javnom sektoru: Korupcija jedna od glavnih prijetnji prosperitetnoj budućnosti BiH

VIDEO: Međunarodni zvaničnici još jednom poručili: Pravosuđe u potpunosti treba biti oslobođeno političkog uticaja

Na desetine ljudi povrijeđeno: U lančanom sudaru u Keniji poginulo 13 osoba

\'Zavjera demokrata\': Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

Ranije izjavio da se neće dobrovoljno vraćati u Haag: Mehanizam otvara prvi žalbeni proces u predmetu Š ešelj

Vodeći svjetski zvaničnici otvorili klimatski samit u Parizu: Macron pozvao na mobilizaciju u borbi protiv klimatskih promjena

Stavljeno pod kontrolu samo 15 posto požara: Kalifornijski požar površine je New Yorka i Bostona

VIDEO: Najmnogoljudnije sviranje klavira: Sarajevski učenici oborili Guinnessov rekord

Dodijeljene nagrade u još deset kategorija: Larisa Cerić i Damir Džumhur najbolji sportisti BiH u 2017.
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 60 minuta
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu protiv Trumpa zbog spolnog zlostavljanja: "Mene neće ušutkati"
Objavljeno prije sat vremena
Pariz pokreće dijalog s korzikanskim nacionalistima
Objavljeno prije sat vremena
Macron upozorava na klimatske promjene: "Gubimo bitku, vrijeme je da počnemo hitno djelovati"
Objavljeno prije 3 sata
UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Najveća humanitarna kriza na svijetu postaje sve gora, a pomoći je sve manje
Objavljeno prije 3 sata
Umro gradonačelnik San Francisca
Objavljeno prije 4 sata
Napadač iz New Yorka poručio Trumpu: "Nisi uspio zaštititi svoj narod"