TUZLARIJE - TUZLA DANAS

07.01.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije
Krečanska, ulaz od direkcije Kreke


Koja hladnoća, samo se o minusima priča. Jutros je bilo gotovo 20 ispod nule. Vedro je, sunčano i izgleda puno toplije ali kad se izađe jasno je da dugo nije bilo ovako hladno. Najgore je kad vjetar puše, a kod nas u Tuzli je još i dobro kako su neki u Evropi u problemima, polarne temperature su u Poljskoj odnijele deset života, Istanbulu donijele snježni prekrivač, a Moskvi najhladniji Božić u zadnjih 120 godina. Kod nas za sada nema problema, ne savjetuje se izlazak starijima i hroničnim bolesnicima. Na putevima isto nema problema.

Tuzlarije
Krečanska, ulaz od Centralnog grijanja


Jučer mi je sin stigao pa znam da je put Sarajevo Tuzla dobar za ovo doba u godini. Dolazi dijete u jaknici do struka, ni kape, ni šala, farmerke, i još kaže nije mu hladno. Poslije sam se sjetila da se ni ja, kao i ostali u društvu, kad smo imali dvadeset i koju, nismo posebno utopljavali. A sada, pa meni treba pola sata da skinem sve sa sebe, hodam kao da su mi ruke u gipsu (gluho bilo), ne mogu da spustim ruke uz tijelo, i opet mi hladno.

Tuzlarije
Od "Tuša"


Saobraćaj, bar u gradu, odvija se bez problema. Kada ima poledice onda često bude manje saobraćajki jer se vozi maksimalno oprezno i dosta sporo. Neki mile po cesti, paze više i pješaci, i dobro je što je tako, samo da nema teških saobraćajki.

Tuzlarije
Novi dvosmjerni dio Krečanske


Kada je saobraćaj u pitanju velika je promjena u Krečanskoj. Za one koji ne znaju, to je ulica koja se od glavne saobraćajnice kod Pašabunara spušta pored "Esova" i ide dalje prema nakadašnjem kinu Radnik. Prije par godina postala je jednim dijelom dvosmjerna, pored direkcije Kreke. Sada je uveden dvosmjerni režim i na drugom kraju. Ova ulica je tako jedna od rijetkih, ako ne i jedina, koja je na krajevima dvosmjerna, a u sredini jednosmjerna. Kako se Irac intenzivno gradio zadnjih godina, Krečanska je postala dosta prometna. Napravljene su i nove zgrade pa će mnogima biti lakše ako mogu izaći s obje strane iz ove ulice. Sve je više stanovnika i automobila pa se stalno traže nova rješenje za lakše odvijanje saobraćaja, nadam se da će i ovo biti bolje.

Tuzlarije
Ulica paralelna sa Krečanskom je dvosmjerna


Pravoslavci proslavljaju Božić. Tim povodom organizovano je i druženje građana na Trgu slobode, a sinoć, uprkos velikoj hladnoći, mnogi su bili u pravoslavnoj ckrvi. Palio se i badnjak pa vjerovatno ne bude hladno proed onolike vatre.

Pravoslavcima sretan Božić, a ostalima pozdrav i savjet da polako hodaju, ima dosta leda.

Pozdrav.

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 5 djevojčica i 3 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 207 intervencija

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 1 krivično djelo, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 06.01.2017. godine krv je darovalo 40 davalaca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu