TUZLARIJE - TUZLA DANAS

09.01.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije
Ograda pored Jale


Kako je u drugim gradovima, u Tuzli je odlično, kuc kuc da se ne urekne. Mislim na to što imamo grijanje, struju, vodu, i što su se ovaj put u javnim preduzećima potrudili da nema neprijatnih iznenađenja.

Tuzlarije
Mala pijaca gotovo prazna


Jučer javljaju kako u Zenici nema grijanja pa su još ostali i bez struje, a ja sjedim u bermudama i mislim, lijepo naše Centralno.

Raznih problema ima u nekim visinskim dijelovima grada, udaljenijim mjesnim zajednicama, gdje su bila klizišta negdje su popucale cijevi ali kakvi su uslovi, dobro je. Najbolje je da niko nije odsjećen od grada, nema žrtava smrzavanja, beskućnici su sklonjeni. Imaju kod nas neki koji žive po napuštenim zgradama, često su u pitanju ovisnici, neki i ne bi morali tako živjeti ali eto žive. Dobro je da pripadnici policije paze da niko ne boravi na ulici na otvorenom jer uz ovakve minuse teško bi preživjeli.

Jedva da se koja mačka može vidjeti na ulici, ptice isto traže neka toplija mjesta, a psi su još nahrabriji, ima ih na ulici. Ljudi iznose hranu pa ostavljaju pored kontejnera, a uglavnom djeca prave kućice od kartona za lutalice. Svi se nekako angažuju da ovo prođe što može bolje.

Tuzlarije
Mama žuri s bebom


Trenutno pada snijeg, popustila je hladnoća, toplije je za desetak stepeni nego jučer ali eto, ja sam se baš danas tako smrzla da nikako ne mogu da se ugrijem.

Zaleđena jezera, rijeke, bijeli predijeli, ledenice, šare na prozorima, sve su to motivi za fotografe tako da se ovih dana mogu vidjeti prelijepe fotografije. Eto ima i pozitivnih strana ove hladnoće ali ipak se nadam da neće još dugo ovako.

Tuzlarije
Djeci je najbolje, rumenih obraza spuštaju se na sankama


Sanjin Sefić koji je 10. oktobra prošle godine u Sarajevu automobilom usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, danas je izručen Bosni i Hercegovini. Ako se sjećate, nakon što je ubio djevojke koje su prelazile ulicu na pješačkom prelazu pobjegao je u Srbiju gdje je i uhvaćen i bio u pritvoru u Novom Sadu do sada. Postupak izručenja trajao je dva mjeseca, a tek će da se vidi koliko će trajati suđenje, do neke mizerne kazne. Nema pravde, a nesretne djevojke ne može ništa vratiti.

Tuzlarije
Sankanje na Sjenjaku


U Republici Srpskoj danas prave cirkus, slave Dan RS, čega se pametan stidi budala se ponosi. Da ne trošim previše riječi na njih, trebalo bi ih max ignorisati jer svakako sve rade samo da izazivaju i provociraju. Puna je RS sirotinje, a troše pare na neke parade i marševe, lažu prvo sebe pa druge.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 3 djevojčice i 5 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 262 intervencije

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljena su 2 krivična djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 09.01.2017. godine krv su darovala 32 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

Nisu napustili salu iako im je izrečena mjera udaljenja: Opozicija zviždaljkama blokirala rad NSRS-a

VIDEO: Na pomolu stečaj Direkcije za izgradnju Tuzla: Kupici stanova u zgradi ‘15. maj’ mogli bi ostati bez njih

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

Oglasio se Ivica Todorić: \'Uhićeno je 12 vrhunskih gospodarstvenika koji nisu ništa krivi\'

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela