TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.01.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


I eto, Donald Trump je položio zakletvu, postao je 45. američki predsjednik. Samo se o tome piše i priča, ne čudi što je to udarna vijest. Imam utisak da je on sve imao što je želio i sad mu je došlo da bude predsjednik najveće sile svijeta, kao da bi da se malo igra. Posebno egoistične osobe imaju želju da ostanu upamćene pa bilo to i po lošem. Čovjek je rekao da će od sada sve biti drugačije, zemlje EU nisu najsretnije, a Rusi slave, što dovoljno govori kakve promjene očekuju kada je u pitanju svjetska politika.

Tuzlarije


Osim članaka ozbiljnih političkih i ekonomskih analitičara, puno članaka je o samom Trumpu i njegovoj porodici. Izvlače se slike, izjave, pravo bombardovanje informacijama. O njegovoj famoznoj frizuri se toliko pričalo u kampanji da bi sad trebao promijeniti boju kose ili razdjeljak pa da imamo nove teme. Gledam sinoć, od silnog posla nije čovjek stigao da se ofarba, izrasla sijeda kosa, a na vrhu nemoguće žuta. Frizura kao zaštitni znak.

Tuzlarije


Melania Trump je bila vrlo elegantna, odmah su rekli da se obukla kao Jackie Kennedy, koja ne samo da je bila prva dama Amerika, nego je bila dama u punom smislu te riječi. Žena, koja nije bila ljepotica, doslovno je diktirala modne trendove, mnoge žene širom svijeta su je kopirale, i dan danas su moderne neke stvari koje je ona prva počela nositi.

Tuzlarije


Jackie Kennedy imala je to nešto što se ne može ni kupiti ni naučiti, takva je u nekim stvarima bila i Lady Di, to su osobe posebne harizmatičnosti, koje ljudi vole, prate, žele ih vidjeti, čuti. Često s njima suosjećaju, zanimaju se za njihov život i ostaju popularne i nakon smrti. O njima se pišu knjige i snimaju filmovi. To nije stvar ni ljepote ni zgodnoće.

Tuzlarije


U tom moru nevažnih informacija javnost je obaviještena da Ivanka ima izrazito "X" noge, a da Melania nosi broj cipela 43, mašala. Pa su javili da je Marinko Umičević, direktor tvornice obuće Bema iz Banje Luke, kao znak podrške poslao dva para cipela Melaniji i rekao da ona nosi 38, 5 pa je svijet ostavljen u dilemi.

Tuzlarije


Najzanimljivije je da se vijesti o raznim bezvezarijama čitaju više nego one ozbiljne, mnogi kontaju svakako ništa ne možemo promijeniti, biće kako bude pa da se držimo žutila.

Tuzlarije


Što s tiče Tuzle, hladno je ali ima sunca, i nekako mi izgleda kao da popušta zima. Dan je duži, nema više onog mraka u 16:00, zadnja dva dana javljaju i da je čist vazduh, pa eto ima i dobrih stvari.

Danas je dvije godine od kako je umro Kemal Monteno, evo jedne njegove pjesme.S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 4 djevojčice i 7 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 234 intervencije

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djelo, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 20.01.2017. godine krv su darovala 43 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu