TUZLARIJE - TUZLA DANAS

02.02.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Pojavilo se sunce, a to je za Tuzlu ovih dana vijest od posebnog značaja. Čak vidim i zgradu preko puta, što je jučer, zbog guste magle/smoga, bilo nemoguće. Zbog smanjenje vidljivosti jučer je bilo i lančanih sudara, u Bistarcu se sudarilo devet vozila a čujem da se poslije, u naselju Lucijana, sudarilo još pet vozila. Na zvaničnoj stranici MUP-a nisu spominjali ove sudare nego neke druge, inače je teško razumjeti njihov rezon kategorizacije vijesti.

Tuzlarije


Već se puno puta spominjalo koliko je štetan zrak u Tuzli i okolnim općinama. Zadnjih godina je razlika u kvaliteti života ljeti i zimi u Tuzli drastična pa bi bilo dobro da se sva pamet sastane i vidi kako dalje. Što je najgore, nikako da se slože šta je glavni uzrok. Obično se spominje Termoelektrana, pa male kotlane i kućna ložišta, geografski položaj, nedostatak vjetra, sve ima svoj udio u ovom katastrofalnom stanju. Nije zanemariv podatak da Termoelektrana ovih dana radi na minimumu kapaciteta, a jučer je bio jedan od najzagađenijih dana do sada. Radi TE i ljeti pa nemamo problema. Nebitno, hoću reći da je vrag odnio odavno šalu i da nema mjesta političkim prepucavanjima i prebacivanja loptice s jednog na drugog. Postajemo grad u kojem je opasno boraviti. Umjesto novih čizmi, jakni, namješaja, bolje je sve pare dati da se bar preko vikenda ode negde gdje se može udahnuti malo čistog zraka.

Tuzlarije


Hrvatski političar o kojem često slušamo, Ivan Pernar, bio je u Tuzli. Nije imao sastanke sa političarima, družio se sa omladinom, slikao i stavljao slike na FB. Inače, pola vijesti vezanih za ovog mladog saborskog zastupnika, koji uz problematične izjave kaže i koju dobru stvar, govore o tome kako su ga izbacili iz sale, zgrade, sjednice ili kako je on sam napustio TV emisiju u živo. E sad ima vijest da su ga izbacili, tačnije, iznijeli na rukama i iz Elektrotehničke škole u Tuzli. Naravno, radilo se o parodiji na isto takvo Ivanovo iznošenje iz hrvatskog sabora. Sinoć je na FB-u objavio kako je neplanirano ostao u Tuzli i pitao ima li ko krevet za njega. Brži od drugih bili su momci iz Studentskog doma i spavao je u domu.

Tuzlarije


Neki dan je objašnjavao djeci da ne moraju da pravdaju izostanke u školi, kaže im što bi se pravdali kad političari ne dolaze na sjednice, nikome ne polažu račune i još u odlično plaćeni. Uglavnom, za kratko vrijeme čovjek je postao popularanzbog nastupa u hrvatskom Saboru i dosta kontraverznom ponašanju.

Tuzlarije


E sad već toliko sunce sija da izgleda nevjerovatno, nisu nam se oči još navikle, ima da žmirkamo kao krtice.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 14 beba, 8 djevojčica i 6 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 166 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljena su 2 krivična djela, zabilježeno je 15 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 01.02.2017. godine krv su darovala 32 davaoca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Tužilaštvo KS najavilo žalbu: Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

Zbog počinjenih prekršaja ispred Policijske uprave Banja Luka: Prekršajne prijave protiv 23 člana grupe \'Pravda za Davida\'

Obraćanje Izetbegovića na generalnoj debati zasjedanja UN-a: BiH ostaje posvećena globalnim naporima za borbu protiv terorizma

Sigurnosna situacija ocijenjena zadovoljavajućom : U Bihaću održan sastanak u vezi sa migrantskom krizom

Akcija SIPA-e kodnog naziva “Damar”: Pretresi u Bijeljini i Vukosavlju

Upozorenje čelnika Francuske, Kanade i Velike Britanije: \'Nedostatak obrazovanja djevojčica vodi u katastrofu\'

15 povrijeđenih hospitalizirano: Najmanje 21 osoba poginula u saobraćajnoj nesreći u Peruu

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost upozorava: \'Iran čeka pakao ako bude radio protiv SAD-a\'

Zbog povezanosti sa narko bandama: Cjelokupna policija Acapulca pod istragom

Evo kad bi se Kim i Trump mogli opet sastati
SVAŠTARIJE

˝Iran čeka pakao ako bude radio protiv SAD-a˝

Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

Erdogan otkrio što će biti s američkim pastorom koji je u turskom zatvoru

Bill Cosby dobio tri do deset godina zatvora


Egipat: Arheolozi otkrili veliku drevnu građevinu

Tri mjeseca zatvora jer je udario djevojku po stražnjici

Nemaju dovoljno kovanica od 1 i 2 centa

Erdogan stiže u Njemačku, Merkel odbila doći na svečanu večeru u njegovu čast

Luka Modrić najbolji nogometaš svijeta u 2018. godini