TUZLARIJE - TUZLA DANAS

03.02.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Ne tako davno, nema tome ni par godina, nisam vjerovala da gripa može oboriti čovjeka u krevet. Uvijek mi se činilo da se foliraju oni koji leže danima jer je mene iz nekog razloga gripa zaobilazila. Šta se desilo, oslabio imunitet, previše stresa, kontakata s ljudima, ko će znati, uglavnom, zadnjih godina mogu da računam da će me sedmicu izmrcvariti.

Tuzlarije


Pripremam novu stretegiju, kupujem još jednu "mućkalicu" da pravim razne prirodne sokove i kašice, pa dobijem li gripu i iduće sezone sve ću pobacati kroz prozor, ionako mi je pranje sokovnika, blendera i sličnih kerefeka noćna mora. A što se tiče voća i povrća, to je posebna priča, još malo pa nećemo govorti da je neko žut kao limun jer se jedva može naći žuti limun, sve neki narandžasti, još okrugli, a narandže se ne mogu cijediti, raspadne im se kora. Stvarno ljudi, šta mi jedemo i udišemo, ma mi smo super.

Tuzlarije


Svake godine imamo novi virus pa još gospodin mutira, pričaju o ptičijoj, svinjskoj, nema kakvoj ne gripi, a kod mene su se izgleda udružili svi. Svakako hrokčem od muke, a i odraz u ogledalu više mi liči na životinjski. Svi simptomi koje i drugi spominju su tu, boli me kosa, koža, kosti, kašljem, kišem, temperatura i ostale zgode i nezgode te dosadne bolesti ali ove godine javilo mi se i nešto novo, bez ikakve najave me naglo zaboli u leđima, kao da me neko nožem probode i moram da vrisnem. Traje kratko ali žestoko. I tako ja ležim, muž ozdravio pa spava (naravno da je on kriv što sam bolesna) i odjednom vrisnem, pričam s nekim i onda ispustim "aaaaaa" kao da sam od Tarzana certifikat dobila. Otišla bih doktoru ali bojim se šta će mi reći pa se nadam da će ova neugodna pojava prestati do ozbiljnijih radnih zadataka. Možda me angažuju u reklami za Twix.

Tuzlarije


U kinu Kaleidoskop možete pogledati dokumentarni film o Zabranjenom pušenju. Gledala sam neke inserte pa i oni koji nisu bili njihovi fanovi moraju priznati da su bili specifična pojava. Kud su se oni, svi koji su se izredali kroz bend, snalazili i u glumi pa su baš dobre skečeve pravili. Nele Karajlić, koji mi je inače sada max antipatičan, talentovan je i znao je neke stvari dobro raditi (opet je aktuelan skeč kad kaže da zbog magle i ptice pješke hodaju), a Sejo Sekson (Davor Sučić) je jedan pravi Sarajlija, Bosanac, napisao je niz odličnih pjesama, i pravo je ono duša bosanska, ne može se to folirati, to je tako. Inače, volim kad ljudi znaju ko su i šta su i ne prave se važni. Ko kad se ima toliko foliranata da neki ni sami ne znaju ni ko su, a ni ko žele da budu.

Tuzlarije


Za najbolje sportise Tuzlanskog kantona proglašeni su Neira Džafić, članica Kluba borilačkih sportova "Tuzla-Sinbra" Tuzla i Ermin Jusufović, član Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke "Sinovi Bosne".

Jusufović mi nije toliko poznat pa ne mogu pisati ali Neira, kao i njena sestra blizankinja Nadža, divne su djevojke u svakom pogledu. Baš mi je drago da je Neira proglašena za sportiskinju godine, zaslužila je.

I danas je dosta vedriji dan, još ima leda na pločnicima, puno je i posipnog materijala kojeg su komunalci bacali da se ne kliže, sada i blata ali je ipak ljepše nego je bilo.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba, 2 djevojčice i 4 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 198 intervencija

Vatrogasci - nisu imali intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 7 krivičnih djela, zabilježeno je 10 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 021.02.2017. godine krv je darovalo 168 davalaca.

OSTALE VIJESTI
U finalu bolji od Ričardasa Berankisa: Džumhuru titula u Moskvi i novi ranking karijere

Traže uvezivanje radnog staža: ‘Vitezitovi’ radnici pješke krenuli u Sarajevo

Na Krugu 99 o \'Bosanskoj šutnji i legitimizaciji paternalizma\': Krivo se interpretiraju pojmovi u političkoj retorici

Ekshumacija na području Vozuće : Pronađeni posmrtni ostaci sedam osoba na lokaciji Podsjelovo

Bori se protiv zločinačkog pothvata dijela političkih elita: Todorić poručio da će se vratiti čim prikupi dokaze

Najviše izgleda za pobjedu ima Borut Pahor: Otvorena birališta na predsjedničkim izborima u Sloveniji

Drugi izbori ove godine, nakon parlamentarnih 11. juna: Građani Kosova biraju novu lokalnu vlast

Humanitarna akcija Obame, Cartera, Clintona i dva Busha: Bivši predsjednici prikupili 31 milion dolara za žrtve uragana

Astronomsko čudo koje se dešava 22. oktobra i 22. februara: Sunce obasjalo kip faraona Ramzesa II