TUZLARIJE - TUZLA DANAS

14.02.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Valentinovo je danas, i vrijeme slavi Dan zaljubljenih pa sunce sija. Baš lijepo izgleda. Kao i svake godine i ove je na sve strane cvijeće, srca, baloni, tako da ne može niko da kaže da se nije sjetio da je Valentinovo. I one žene koje kažu da ih to ne zanima, da je to izmišljen praznik i tako to, vole poklone (pokazala istraživanja rekla kazala) tako da dragi muškarci nemoj da bude "što bona nisi rekla". Znam i polažem nade da u firmi mog muža čitaju ove moje servisne, tako da sam se osigurala sa svih strana. Inače, neću više puno da pišem o svojim ukućanima ili članovima porodice, šta ja znam, može neko pomisliti "s kim ova živi", pa ću ja malo o drugim muževima i ženama.

Tuzlarije


Tako jedne godine, prije bar 15 godina, dok je ta jedna žena bila mlada (divna i krasna) dođe taj njen muž za Valentinovo i kupio joj cvijeće i kremu na kojoj je pisalo "spriječite prve bore". Inače ta žena ima običaj da ponavlja pitanje i kad dobije odgovor, jedno dva mjeseca nakon Valentinova je ponavljala "je li ja to imam bore". Džaba je muž govorio pa nemaš, nisam ja to ni vidio, dala mi žena u radnji, pa bi ona rekla "ona ti dala, pa vidi li ona sebe, rugoba", on bi govorio jašta je nego ružna i da je baš njegova najljepša. Još ta žena osjeća duševnu bol kad se sjeti tog Valentinova. Od tada ona voli samo pare, pa da sama sebi kupi šta hoće.

Tuzlarije


Inače u prodavnicama imaju već upakovani pokloni, obično za žene, i obično se od toga što sastave u radnji može koristi samo nešto pa nije ni to neka ideja ali sve je bolje nego ništa. Što se tiče muškaraca, njima je najbolje umotati burek i glavicu luka, vjerujem da će biti sretni, ili poklon bon za dnevnu sobu i pripadajući TV, naravno za jednu osobu.

Tuzlarije


Što se tiče toga da žena kupi sama sebi poklon mana je jedino ako je limitirana iznosom, najbolje je ono "kupi ti sama nešto", e tad se već može raspištoljiti. Iz nekog razloga da li zarađivale više, manje ili nikako, žene imaju običaj da lažu koliko su nešto platile. Skine se bar trećina cijene, a najbolje kad se kaže da je duplo jeftinije a ide komentar "toliko?!? ali neka si”. Kako svaka laž koja se ponavlja postaje istina, vremenom i same žene povjeruju da je nešto bilo "džaba", pa kad vide izvod iz banke imaju osjećaj da ih je neko prevario.

Tuzlarije


Uglavnom, misija podsjećanja na Valentinovo je završena. Uživajte danas, dan je zaista prekrasan.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 7 djevojčica i 4 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 196 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 1 puta, prijavljeno je 12 krivičnih djela, zabilježene su 2 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 14.02.2017. godine krv su darovalo 34 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu