TUZLARIJE - TUZLA DANAS

17.02.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Malo se smanjilo ali jedno vrijeme se stalno spominjao Chuck Norris, bezbroj viceva je smišljeno. U Tuzli je dobio zamjenu, kako smo nekad slušali o američkom glumcu, tako se sad često spominje Kuko iz Banovića. O čemu god se priča ide ono "biće kako Kuko kaže". Banovićki Chuck Norris je iz SDA-a, a u njoj, kako čujem, imaju dvije struje, jedni su iz Kuku drugi protiv, a navodno je "teško onima" koji su protiv.

Tuzlarije


On se kažu pita za sve pa su počeli o njemu i viceve da smišljaju. U jednom kao mladi u Banovićima sjede ispred kafića pa jedan kaže "eto Kuke, bježimo, zaposliće nas u Tuzli". Malo mi je teško povjerovati da neko ima baš takvu moć kako se priča, odmah se pitam kakvim polugama vlasti nad ljudima raspolaže, drži ih poslušnim?

Tuzlarije


Ne razumijem baš te stranačke relacije ali u svakoj stranci izgleda ima onih koji su "Bog i batina". U mnogim strankama mnogo šta je autokratsko, često spominju demokratiju, razne novitete, a jedva da se šta unutar stranke razlikuje od prošlog sistema na kojeg često kukaju. Najbolje je da neki lideri i liderčići po stažu pristižu Tita.

Tuzlarije


U Srbiji se za predsjednika kandidovao sadašnji predsjednik Tomislav Nikolić, zatim sadašnji premijer Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj. Sve radikali. Prije dvije tri godine, prije oslobađajuće presude, Šešelj je zbog teške bolesti pušten iz Haga. Od povratka u Srbiju priča i radi šta hoće, očito je da se osjeća dobro pa se sad kandiduje i za predsjednika. Koji apsurd, a još bi veći bio da pobijedi pa on kao predsjednik Srbije dođe kod nas da se šta dogovara. Ako se kandidatura čovjeka takve prošlosti i retorike ozbiljno shvata onda je jasno da se u Srbiji ni nakon 25 godina kod nekih nisu promijenila razmišljanja.

Tuzlarije


Najbolje nam je da ne okrećemo ni lice ni leđa ni Srbiji ni Hrvatskoj. Geografija nas dobro košta. Situacija je slična onoj kao kad imate lošeg komšiju pa za mir u komšiluku valja puno toga tolerisati i živce gubiti, a nikad pravog rahatluka. Samo što se iz lošeg komšiluka čovjek može iseliti, a državu ne možes premjestiti u bolje okruženje.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 7 djevojčica i 3 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 192 intervencije

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 5 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 17.02.2017. godine krv je darovalo 28 davalaca.

OSTALE VIJESTI
Za rješavanje stambenih pitanja mladih: Union banci kredit od 10 miliona KM

Radončić imao obavezu pred Sudom BiH: Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, nastavak sutra

Sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Pauza kako bi se osigurao kvorum za nastavak sjednice

Premašena kota vanredne obrane od poplava: Sava u Gradišci i Srpcu i dalje raste

Žele spriječiti glasanje o demarkaciji granice sa Crnom Gorom: Bačen treći suzavac u Skupštini Kosova

Raznio se tokom policijske intervencije: Identificiran napadač iz Austina

Postoje indicije da je pet djevojčica umrlo: Nigerijske srednjoškolke koje je oteo Boko Haram vratile se kućama

Organizatori očekuju da će oboriti "Guinessov rekord": U Zenici manifestacija „Š arene čarape" sa 1.589 učesnika

Biskupska konferencija u Mostaru: Problem je veliko iseljavanje ljudi iz BiH