TUZLARIJE - TUZLA DANAS

09.03.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


U mjestu Luke, općina Srebrenik, jučer se dogodila tragedija. U požaru je smrtno stradala starija žena i njen praunuk. Za one koji nisu čitali vijest evo zvanične informacije iz MUP-a:
"Jučer oko 09:55 sati PS Srebrenik je zaprimila prijavu da je u mjestu Luka, općina Srebrenik došlo do izbijanja požara u prizemlju kuće. Pripadnici PVD Srebrenik su lokalizovali požar i iz opožarenog objekta iznijeli I.O., rođena 1932.godine koja nije davala znakove života i dijete rođeno 2014. godine koje je preveženo u SHMP Srebrenik, gdje su ljekari konstatovali smrt. Uviđaj su izvršili inspektori Sektora krim. policije MUP-a TK uz prisustvo kantonalnog tužioca, vještaka elektro struke i inspektora Inspektorata za zaštitu od požara MUP-a TK, koji poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju ovog događaja."

Tuzlarije


Prema nekim izjavama ulazna vrata su bila zaključana s vanjske strane. Zamišljam taj užas, da žena kojoj je 85 godina, pokušava da izađe a vrata zaključana. Da tragedija bude veća, prije par godina, u istoj porodici je u neobičnim okolnostima umrla beba. Bilo je priče da su djeca, ta beba i ovaj dječak koji je sada nastradao, spavali sa majkom u krevetu i da je došlo do gušenja bebe. Tek će da se utvrdi šta se jučer desilo ali dvije osobe, od kojih je jedna tek počela živjeti, više nema.

Tuzlarije


U vrijeme kada se loži dešavaju požari se češće dešavaju, baš su neki dan na sjednici Gradskog vijeća Tuzle govorili o dimnjačarskoj službi. Visinu njihovih usluga odobrava Vijeće ali se dešava da mnogi ne zovu dimnjačare nego čiste sami, zovu komšije. Obično ljudi koji godinama žive u kućama u kojima se loži i znaju čistiti dimnjake, sulunare, šta već ali neki ne znaju, rade to pogrešno, lože svašta i dešavaju se požari, gušenja, nesreće. Ne treba se s tim igrati nego djelovati preventivno i po potrebi zvati dimnjačare.

Tuzlarije


Mnoge žene jučer su proslavile Dan žena. Mada neki minimiziraju i sam poklon i ne vole čestitanja i darovanja, ipak se žene obraduju kad ih se neko sjeti. Nema veze ni povod i kakav je poklon, stvar je pažnje. Mnogi kažu da treba žene paziti u toku cijele godine, ne samo za Dan žena, a koliko sam vidjela, oni koji paze žene paze ih, koji ne paze jedva ih se sjete i jednom u godini.

Tuzlarije
Ostalo cvijeće od jučer


Jučer su učenici Gimnazije "Meša Selimović" dijelili prolaznicama cvijeće pa se vidi da se svaka nasmijala. Ne samo ženama, svima do kojih nam je stalo, treba pokazati pažnju, ljubav, potruditi se, kad nam nije ni do čega da se ne istresamo na druge bez razloga. Svi imaju probleme, o nekima znamo više o nekima manje, a opet će neki uvijek biti pristojni i ljubazni kad ih sretnemo, a nekima se ne može na oči izaći jer je oko njih oreol negativne energije, što naš narod kaže "crijevo im na lijevo okrenuto".

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 5 djevojčica i 4 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 152 intervencije

Vatrogasci - nisu imali intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 08.03.2017. godine krv je darovalo 55 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Podignuta optužnica protiv Sarkozyja jer mu je Gadafi navodno financirao kampanju
Objavljeno prije 2 sata
Katalonski parlament nakon tri mjeseca bira novog predsjednika vlade
Objavljeno prije 2 sata
Peruanski predsjednik podnio ostavku zbog optužbi za mito i korupciju
Objavljeno prije 3 sata
Predsjednik Europskog vijeća odbio čestitati Putinu na izboru
Objavljeno prije 3 sata
Tko je ubio Marielle Franco?
Objavljeno prije 3 sata
Kanada ukinula termine otac i majka u dokumentima, odsad su samo roditelji