TUZLARIJE - TUZLA DANAS

09.03.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


U mjestu Luke, općina Srebrenik, jučer se dogodila tragedija. U požaru je smrtno stradala starija žena i njen praunuk. Za one koji nisu čitali vijest evo zvanične informacije iz MUP-a:
"Jučer oko 09:55 sati PS Srebrenik je zaprimila prijavu da je u mjestu Luka, općina Srebrenik došlo do izbijanja požara u prizemlju kuće. Pripadnici PVD Srebrenik su lokalizovali požar i iz opožarenog objekta iznijeli I.O., rođena 1932.godine koja nije davala znakove života i dijete rođeno 2014. godine koje je preveženo u SHMP Srebrenik, gdje su ljekari konstatovali smrt. Uviđaj su izvršili inspektori Sektora krim. policije MUP-a TK uz prisustvo kantonalnog tužioca, vještaka elektro struke i inspektora Inspektorata za zaštitu od požara MUP-a TK, koji poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju ovog događaja."

Tuzlarije


Prema nekim izjavama ulazna vrata su bila zaključana s vanjske strane. Zamišljam taj užas, da žena kojoj je 85 godina, pokušava da izađe a vrata zaključana. Da tragedija bude veća, prije par godina, u istoj porodici je u neobičnim okolnostima umrla beba. Bilo je priče da su djeca, ta beba i ovaj dječak koji je sada nastradao, spavali sa majkom u krevetu i da je došlo do gušenja bebe. Tek će da se utvrdi šta se jučer desilo ali dvije osobe, od kojih je jedna tek počela živjeti, više nema.

Tuzlarije


U vrijeme kada se loži dešavaju požari se češće dešavaju, baš su neki dan na sjednici Gradskog vijeća Tuzle govorili o dimnjačarskoj službi. Visinu njihovih usluga odobrava Vijeće ali se dešava da mnogi ne zovu dimnjačare nego čiste sami, zovu komšije. Obično ljudi koji godinama žive u kućama u kojima se loži i znaju čistiti dimnjake, sulunare, šta već ali neki ne znaju, rade to pogrešno, lože svašta i dešavaju se požari, gušenja, nesreće. Ne treba se s tim igrati nego djelovati preventivno i po potrebi zvati dimnjačare.

Tuzlarije


Mnoge žene jučer su proslavile Dan žena. Mada neki minimiziraju i sam poklon i ne vole čestitanja i darovanja, ipak se žene obraduju kad ih se neko sjeti. Nema veze ni povod i kakav je poklon, stvar je pažnje. Mnogi kažu da treba žene paziti u toku cijele godine, ne samo za Dan žena, a koliko sam vidjela, oni koji paze žene paze ih, koji ne paze jedva ih se sjete i jednom u godini.

Tuzlarije
Ostalo cvijeće od jučer


Jučer su učenici Gimnazije "Meša Selimović" dijelili prolaznicama cvijeće pa se vidi da se svaka nasmijala. Ne samo ženama, svima do kojih nam je stalo, treba pokazati pažnju, ljubav, potruditi se, kad nam nije ni do čega da se ne istresamo na druge bez razloga. Svi imaju probleme, o nekima znamo više o nekima manje, a opet će neki uvijek biti pristojni i ljubazni kad ih sretnemo, a nekima se ne može na oči izaći jer je oko njih oreol negativne energije, što naš narod kaže "crijevo im na lijevo okrenuto".

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 5 djevojčica i 4 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 152 intervencije

Vatrogasci - nisu imali intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 08.03.2017. godine krv je darovalo 55 davalaca.

OSTALE VIJESTI
22 glasa \'za\' i 20 glasova \'protiv\',: Poslanici PSBiH usvojili set zakona o akcizama, prekinuta sjednica

Analiza zajedničkih aktivnosti i saradnje u regionu: Crnadak danas s ambasadorima zemalja zapadnog Balkana

Žestoki navijački obračun: U obračunu navijača sudjelovali Hrvati, Bugari, Rusi i Grci

Na jugu Holandije: Dvije osobe ubijene nožem, nekoliko ranjenih

Austrijski prijevoznik prizemljio svoje avione: Hiljade putnika ostalo na aerodromima zbog aviokompanije Niki

PESCO: Čelnici EU-a dogovorili novi sistem vojne saradnje

Nesreća na pruzi između Perpignana i Villefranche-de-Conflenta: Sudar voza i autobusa na jugu Francuske, poginulo četvero djece

Godišnja pres konferencija predsjednika Rusije: Putin: Biću nezavisni kandidat

Za 52,4 milijarde dolara: Disney kupuje Fox

Kandidovaće se na parlamentarnim izborima u Brazilu: Ronaldinho ulazi u politiku
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
EU zabranjuje Europljanima financijska ulaganja u Rusiji
Objavljeno prije 2 sata
Putin i Trump razgovarali o situaciji na Korejskom poluotoku
Objavljeno prije 2 sata
Japan uvodi dodatne sankcije Sjevernoj Koreji
četvrtak, 14.12.2017. 22:37
John McAfee: Pojest ću svoj penis na televiziji ako bitcoin ne dosegne milijun dolara do 2020.
četvrtak, 14.12.2017. 22:06
Napad nožem u Nizozemskoj, dvije osobe mrtve, više ozlijeđenih
četvrtak, 14.12.2017. 20:48
VIDEO NASA otkrila solarni sustav s osam planeta: "Izgleda kao mini verzija našeg sustava"