TUZLARIJE - TUZLA DANAS

27.03.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Jeste li vi vidjeli Međunarodnog aerodorma Tuzla, još pet novih linija i drugi bazni avion poznatne niskobudžetne Avio kompanije Wizz Air. Priča se po mahali da nekima nije pravo što se aerodrom zove Međunarodni aerodrom Tuzla kada su Dubrave, pa i Živinice bliže, kao ono, Tuzlaci računaju da je Tuzla od table do table, a na aerodrom natakli Tuzla. Nećemo se na to obazirati ali kad smo već kod tabli, nekada su bile kod Simin Hana i s druge strane kod Termoelektrane, a sada kako postadosmo grad table sa natpisom Grad Tuzla pomjerene su na bivše općinske granice. Logično, uz promjenu statusa termin Općina Tuzla zamijenjen je Gradom Tuzla ali nije logično što se naziv Grad Tuzla trpa i gdje treba i ne treba pa ispada kao da je naziv Tuzla promijenjen u Grad Tuzla.

Tuzlarije


Direktor Aerodroma, premijer Tuzlanskog kantona i menadžerica za korporativne komunikacije Wizz Air-a (ako sam dobro zapamtila), nakon što su ispričali šta imaju, zajednički sjekli tortu, isto kao na vjenčanju. Ne znam kakva je bila, nije bilo bujruma, možda poslije kad je avion sletio, što neki (i ja) nisu mogli čekati. Em avionče nije novo, em ga je trebalo čekati duže od sat jer izgleda neki nisi računali na prelazak sa zimskog na ljetno računanje vremena.

Tuzlarije


Wizzova menadžerica (za svašta nešto) je baš mlada. Kaže jedan iz muških redova, pa i nije toliko jer ju je bolje pogledao, tj. skenirao i procijenio da ima jedno 28. Pa da je i tako i dalje mi je mlada, što nije neko čudo kada su u pitanju stranci jer mnogo šta završe ranije, i sigurno je rijetkost da se kao kod nas prvi poslovi dobiju u tridesetim. A kod nas slabo ko radi šta dok još u školu ide. Znate ono, "šta će svijet reći (na rad u kafiću, benzinskoj pumpi ili šta slično), tvoje je da učiš".

Tuzlarije


Predstavljanje pet novih linija i još jednog baznog aviona je vijest dana, a od ostalog se nema šta posebno izdvojiti. Avionske karte su sve oko 30 KM tako da bi se moglo malo do Vaxjo-a, da skoknem na kafu i bar da naučim kako se izgovara, imaju mu u imenu one tačke iznad "a" i "o". .

Tuzlarije


Iz Wizzaira kažu da su počeli da posluju i sa sarajevskim aerodromom. Kad bi uveli liniju Tuzla - Sarajevo sevapa bi zaradili, džaba tunel Karaula kada je većina puta u katastrofalnom stanju, posebno sa ove naše strane.

Tuzlarije


Da ne bi bilo da se danas samo o avionima priča evo jedne slike sa jučerašnje biciklijade u Živinicama. Kažu bilo je lijepo, vrijeme ih poslužilo, a vidite da su neki odabrali i posebne "dresove". Neka malo promocije narodnih nošnji.

Tuzlarije


I to bi bilo to. Jutros jedan stepen, pa nema smisla, evo sad sunce sija ali ono zubato. Ne bunim se, posebno kada čujem da kiša ne prestaje u dijelovima svijeta gdje rijetko kiše ima, svima je osim Trumpu jasno da je klima poremećena.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeo je 8 beba, 3 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 189 intervencija

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljena su 2 krivična djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 27.03.2017. godine krv su darovala 62 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Predsjednici HDZ-a Hrvatske i BiH sastali se u Zagrebu: Čović i Plenković o Izbornom zakonu BiH i federalizaciji

VIDEO: Ima li nafte u BiH?: Predstavnici Shella u ponedjeljak u Vladi FBiH

VIDEO: Bez velikih optužnica i istražnih radnji: Ima li političkog utjecaja na rad pravosudnih organa?

VIDEO: O rekordima u bh. plivanju Muhamed Varešanović: F+ predstavlja višestruku prvakinju BiH Eminu Pašukan

VIDEO: Direktor Agencije za razvoj Tešanj u F+: Ismar Alagić o projektima podrške Češke razvojne agencije

Održani lokalni izbori: U većini općina na Kosovu ide se u drugi krug glasanja

Predsjednički izbori: Slovenija: Pahor i Š arec idu u drugi krug

Astronomsko čudo koje se dešava 22. oktobra i 22. februara: Sunce obasjalo kip faraona Ramzesa II

VIDEO: U finalu bolji od Ričardasa Berankisa: Džumhuru titula u Moskvi i novi ranking karijere

12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine: Ubiparip u debiju donio pobjedu Željezničaru u Gabeli