TUZLARIJE - TUZLA DANAS

17.05.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Kako to da je danas srijeda kad mi treba petak. Treba mi koji dan plandovanja. Kako se nekad može baš puno raditi, a nekad ne može nikako. Evo sama se sebi divim kakvu sam rečenicu napisala, ovo samo može kad se ne razmišlja, što je kod mene čest slučaj. Da se to šta nalupeta i idemo.

Tuzlarije


Ovih dana radim na pokušaju promjene ritma, da malo ranije liježem pa valjda i ranije ustajem. Već dugo idem na spavanje kad se drugi svijet već naspavao, a ustanem kad je nekima vrijeme za drugu kafu. Noć mi je lijepo vrijeme, za rad, čitanje i razne druge poslove. Jednom je kod moje zgrade bila neka frka, pa i sad kona spominje kako sam ja rekla da su se neki potukli oko 2 ujutro, prostirala u to vrijeme veš pa vidjela. Kažem vam ja, noć je moć, nema šta se ne može.

Tuzlarije


Prvi dani odvikavanja od višegodišnjih navika idu dosta neobično. Očekivala sam ako ranije legnem da ću rano ustati pa da i ja čujem taj cvrkut ptica o kojima neki pričaju, međutim, još sam duže spavala. Jednom i 13 sati u komadu, ustala, muž kaže da je već misilo da provjerava je li dišem, da nisam gluho bilo preselila na onaj svijet. I šta da vam kažem, nakon par dana sam skontala da kad god legnem ne mogu puno rano ustati.

Tuzlarije


Valjda će biti bolje, još nisam odustala, a kad već spominjem muža da još nešto kažem. Prošle sedmice bila sam malo bolesna. Dva dana pravo, a dva sam nastojala da glumim simptome i koristim pogodnosti bolesnog člana domaćinstva. Pa uzmem daljinski, a on mi ko ispadne iz ruke, toliko se to slabo. Nakon što se dobro naispadao kaže meni muž da će on mijenjati kanale, da se kao ne umaram, najbolje je da samo ležim. Ma znam ja šta je njemu, žao mu daljinskog. Njemu su sve te stvari u kući, vezane za tehniku, TV, važnije od pola familije.

Toliko je nastojao da me udalji od glavnog TV-a u kući (sad bi on nabrojao sve karakteristike) da je bio fin, i čaj mi pravio. A koliko se razumije u stvari u kuhinji pokazuje i da mi je donio čaj u šolji koja je ukrasna, a kakvu sam imala temperaturu nisam ni njega, a ne šolju, vidjela. Šolja od finog porculana iz Londona, koju sam dobila davno i čuvam je na posebnom mjestu, i kao i sve te ukrasne stvari ne pere se baš svaki dan (u ovoj kuću ni svaki mjesec). Kad sam popila čaj i vidjela dno šolje, pa mogu samo da kažem, ako sam taj čaj preživjela sve ću, a ovo neka ostane zapisano za sva vremena. Ako se kad čuje da mi je nešto bilo, da detektivi provjere pokušaj trovanja žene u najboljim godinama.

Tuzlarije


Sad ide ona njegova priča, i to mi je hvala. To je rečenica koju sam kao dijete puno puta čula, kao i ono o žrtvovanju ili ono famozno "ne odgovaraj mi". Eto narode, izjadah se ja malo pa idemo dalje u nove radne pobjede.

Dan lijep, prelijep, mogla bi se malo i kuća dignuti, kakva generalka da padne, nikad se ne zna iz koje će vam šolje ili vazne biti nešto servirano.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 3 beba, 3 djevojčice.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 197 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježeno je 7 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 17.05.2017. godine krv je darovalo 14 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili