TUZLARIJE - TUZLA DANAS

19.05.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


U nekim gradovima maturanti svih srednjih škola završavaju u isto vrijeme s nastavom i imaju isti dan maturalnu zabavu kojoj prethodi paradiranje po gradu. Kod nas je drugačije, svaka škola za sebe, ili se potrefi da više škola ima isti dan matursku zabavu pa gotovo svaku noć imamo nove maturantske šetnje i zabave. Zahvaljujući društvenim mrežama gledamo kako nove generacije završavaju školu i kreću dalje u život.

Tuzlarije


Ne znam je li bolje kad su svi zajedno ili ne, i jedno i drugo ima prednosti i mana. Ono što ne valja kod tih masovnih okupljanja je što su veće šanse da ih zahvati ona kolektivna euforija koja ne završi uvijek dobro. Neki se toliko opijaju da bude slučajeva trovanja alkoholom.

Tuzlarije


Sve se u životu uči pa i kako piti. Gledam ove stare meraklije, koji imaju lijepo staža mezuckanja uz omiljena pića, kako oni znaju i kako, i kad, i koliko će piti. Neki su probali sva piva, vina, obojena pića pa se "stacionirali" na rakiji. Tačno znaju koliko mogu popiti da im sutra sve ne prisjedne. Ali, i oni su nekad bili mladi, i učili se svemu. Niko se naučen ne rodi, učimo se svemu pa i ostarimo, a mnogo šta nam ostane nepoznato. Sve godine imaju svoje dobre strane, samo ih trebamo biti svjesni.

Tuzlarije


Da se vratim ovoj djeci, koja sad misle da su odrasli, sad su baš na jednoj važnoj životnoj prekretnici. U narednom periodu puno toga će im se u životu odrediti. Hoće li ili neće studirati, da li će odmah negdje u inostranstvo, neki će se i udati/oženiti. Za samo par godina pripadnici te iste generacije će imati dosta različite živote.

Tuzlarije


Gledala sam jučer maturante Gimnazije "Meša Selimović", koliko mladosti i ljepote na jednom mjestu. Prave djevojke u dugim haljinama, štiklama, momci sređeni, neki imaju puno rodbine, došli s njima svi, neki manje. Kad to sve gledam nekako mi i lijepo i tužno, mislim šta ih sve u životu čeka.

Tuzlarije


U svakom slučaju neka je sretno tim mladim ljudima kakvi god im planovi bili. Roditelji bi trebali da ih koliko mogu podrže, i kad im se srce slama zbog nekih njihovih odluka, i kad znaju da su u zabludi, da srljaju u nešto, dok sami ne udare glavom u zid nema te priče koja pije vode, posebno kad su odluke emotivne prirode u pitanju.

Tuzlarije


Osim maturanata ima i lijepog vremena na izvoz. Uživajte. Sad je vrijeme za udobniju garderobu. Mnogi muškarci će sad da se uhvate bermuda i majica, i tako guraju do oktobra. Inače, najudobnije je ono što se u kući nosi. One stare, izlizane majice, raspadnute trenerke. Ja ljepote kad gosti odu ili se dođe kući s posla, pa se skine ona pristojna garderoba i razrahati u kućnim stvarima.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 4 djevojčice i 9 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 210 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 19.05.2017. godine krv je darovalo 18 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Hoće li Konaković biti smijenjen?: Skupština KS-a ovog ponedjeljka o nepovjerenju Vladi

VIDEO: Kovačević i Sadiković na \'Krugu 99\': Termin \'konstitutivni\' izveden iz totalitarnih režima

VIDEO: VAMOS - udar na okoliš ili šansa za razvoj?: Testiranje opreme za podvodno rudarenje podijelilo Vareš

VIDEO: Zbog crpne hidroelektrane najavili tužbe: Svitavski poljoprivrednici krive EP HZHB za štetu na zasadima

VIDEO: Stranka o pet godina mandata Željke Cvijanović: PDP: Propast tri banke i gubitak 400 miliona KM

VIDEO: BiH daleko od depozitnog sistema prikupljanja otpada: EU kreće u borbu protiv neodržive proizvodnje plastike

VIDEO: U F+ profesor Rizah Avdić: Preparatori objedinjuju umjetnost, nauku i zanatske vještine

VIDEO: ‘Rezultati izbora priznanje za ostvarene rezultate\': Putin očekivano pobijedio na predsjedničkim izborima u Rusiji

VIDEO: Kurdi prelaze na gerilsko ratovanje: Turska vojska i sirijski saveznici ušli u Afrin

Kazazić donosi još jedan zapažen rezultat: Završene Zimske paraolimpijske igre u Pyeongchangu