TUZLARIJE - TUZLA DANAS

22.05.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Kroz Tuzlu je danas prošao defile policijskih vozila. To je dio obilježavanja Dana policije. Svim pripadnicima MUP-a neka je sretan njihov dan uz želju da dobro i savjesno rade svoj posao. Nije im lako, posebno onima koji su na terenu. Dešava se da narod miješa nadležnosti policije i tužilaštva pa se može čuti kako puštaju kriminalce na slobodu, a policija ih u stvari hapsi i predaje u nadležnost tužilaštvu.

Tuzlarije


Na Korzu je danas bilo posla za policajce jer je u jednom od tuzlanskih kafića, nakon svađe sin majku izranjavao nožem. Mlađa je žena u pitanju, ima 42 godine, prevezena je bolnicu i poslije puštena kući, što znači da nisu u pitanju po život opasne povrede, a njen sin je priveden. Uvijek je ružno kad se tako nešto desi, a ovo posebno, sin majku pokušao ubiti. Boga pitaj šta je tu u pitanju.

Tuzlarije


Pratim malo rezultate lokalnih izbora u Hrvatskoj. U Rijeci opet vodi Vojko Obersnel u Zagrebu Milan Bandić, a u Splitu vrlo izvjesno na čelo grada dolazi ponovo Željko Kerum. Ne znam koji su više mandati gradonačelnicima Rijeke i Zagreba, možda peti, na čelu su svojih gradova od 2000. godine, a naš Imamović je od 2001. na čelu Tuzle. Kada su kod nas bili izbori pričalo se da niko nije duže od Imamovića ali eto u susjednoj Hrvatskoj ima onih koji su i duže od njega.

Tuzlarije


Zanimljivo je da mnogi vide njihove mane ali i dalje glasaju za njih. Sinoć sam slušala jednu političku analitičarku koja kaže da su ljudi kao Bandić i Kerum posebni, imaju tu neku narodsku crtu, njih svijet doživljava kao svoje. Njima puno toga prolazi, oni su narodu bliski, smiješni. Kerum dolazi da glasa i parkira gdje ne treba, a onda ne može da ubaci glasački listić i sve ok, to je Kerum, koji dolazi na izborni skup i okreće jagnjad, ne priča o projektima. Prošli put kad je bio gradonačelnik pa ga kritikovali da ništa nije napravio on mrtav ozbiljan kaže "pa kako nisam, napravio sam dva sina" . Bandić kuha grah, diže kazan od 80 litara i dobije kilu, završi u bolnicu i odmah sutra izlazi i ide s narodom, nešto priča, hoda po pijaci. Takvi tipovi se rode, narod ih hoće koliko god bilo čudno da se bar promjene ne žele. Zaista ne znam što se na prostoru bivše Jugoslavije često Tito spominje kao osoba koja vladala 40 godina kad ga mnogi dobro stižu, a uskoro i prestižu. Meni je drago da su nacionalne stanke prošle gore, možda je i njihovo prošlo pa krene svima nabolje.

Tuzlarije


Nema danas kiše pa je vrijeme odmah ljepše. Kako ima sunca i kiše trebalo bi biti više jagoda, odnosno da su jeftinije. Trenutno su oko 3 KM, i to ove iz made in Čelić. Bolje da su jeftinije pa da sve prodaju jer jagode ne mogu dugo biti, čim se operu počnu propadati. Ima i trešanja, one su 3.5 KM, a stigle i lubenice i to 3 KM pa ćemo čekati da pojeftine. To je bio izvještaj sa pijace, a nema čega nema, samo da je narodu više para pa da više i kupuje.

Evo i snimka Bandića u čarapama.


Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 6 djevojčica i 6 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 211 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir narušen je 2 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 7 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 22.05.2017. godine krv je darovalo 26 davaoca.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Predsjednici HDZ-a Hrvatske i BiH sastali se u Zagrebu: Čović i Plenković o Izbornom zakonu BiH i federalizaciji

VIDEO: Ima li nafte u BiH?: Predstavnici Shella u ponedjeljak u Vladi FBiH

VIDEO: Bez velikih optužnica i istražnih radnji: Ima li političkog utjecaja na rad pravosudnih organa?

VIDEO: O rekordima u bh. plivanju Muhamed Varešanović: F+ predstavlja višestruku prvakinju BiH Eminu Pašukan

VIDEO: Direktor Agencije za razvoj Tešanj u F+: Ismar Alagić o projektima podrške Češke razvojne agencije

Održani lokalni izbori: U većini općina na Kosovu ide se u drugi krug glasanja

Predsjednički izbori: Slovenija: Pahor i Š arec idu u drugi krug

Astronomsko čudo koje se dešava 22. oktobra i 22. februara: Sunce obasjalo kip faraona Ramzesa II

VIDEO: U finalu bolji od Ričardasa Berankisa: Džumhuru titula u Moskvi i novi ranking karijere

12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine: Ubiparip u debiju donio pobjedu Željezničaru u Gabeli