TUZLARIJE - TUZLA DANAS

29.05.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Sve je toplije. I ptice na grani znaju da je klima poremećena, samo to neće da čuje prvi čovjek Amerike koji i dalje gura neke svoje fazone. Nevjerovatno je ko je predsjednik najveće sile svijeta. Inače, utisak je da su mnogi predsjednici priča za sebe, o svakom bi se moglo pričati. Sve u svemu, ko sve vodi ovaj svijet nije nama ni loše.

U Saudijskoj Arabiji Trump je sa domaćinima sklopio veliku posao vrijedan 110 milijardi dolara, a za uzvrat nije ni riječ rekao o kršenju ljudskih prava u tom kraljevstvu. To bi mu se moglo obiti o glavu jer su Trumpovi novi najbolji prijatelji obznanili da će pogubiti mladića, invalida, zbog učešća u nekim protestima. Aktivisti i javnost u Americi zahtijevaju Trumpovu reakciju i intervenciju ali sumnjam da će sa Saudijcima glumiti kauboja kao što je sa, sada već bivšim, prijateljima iz EU.

Tuzlarije


Sinoć je spriječena oružana pljačka na benzinskoj pumpi u Planama. Oružane pljačke pumpi nisu novost ali je zanimljivo da je ovu omeo kupac koji je bio u automobilu na pumpi. Kad je shvatio o čemu se radi taj je vozač vozilom krenuo na pljačkaša koji je bio vani. Nastradao je frižider, razbojnici su pobjegli ali nisu stigli daleko, policija ih je uhapsila. To bi bila skraćena verzija izvještavanja portala, a u suhoparnoj policijskoj verziji savjesnog građanina ne spominju.

Tuzlarije


Većina pljački se dešava noću pa tad treba biti dodatno oprezan. Policija kaže da treba izbjegavati pusta, zabačena mjesta, posebno ako se krećemo sami. Ne bi bilo loše, to kažem ja a ne policija, da se zlu ne trebalo nosi nešto što bi moglo pomoći u slučaju napada. Mini suzavac u spreju jedno vrijeme se mogao i na pijaci kupiti. Mogla bih ja jedan plastični – igračku pištolj. Svakako mi se sviđaju rekviziti iz kaubojskih filmova, onaj opasač sa revolverima. Treba to uvesti u modne novitete pa da se malo prošetam. Iz kaubojskih filmova našem narodu ostalo je u govoru da se neko raspištoljio, e to je kad dođe neki kauboj pa sjedne u kafić i skine pištolje da lakše pije kafu, da ga žena kad dođe kući ne pita kakva je ovo fleka na pištolju?

Tuzlarije


Dok nisma odlutala u maštanju da napišem da Udruženje "Nova ženska inicijativa " organizuje promociju romana "Kako preživjeti smak svijeta" autorice Jagode Iličić. Roman je nagrađen od Fondacije za izdavaštvo FBiH 2016. godine. Ne propustite druženje u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla danas, 29. maja, sa početkom u 19 sati.

Tuzlarije


Priroda je ovih dana prelijepa, sada su ruže u punom cvatu. Osim ruža i drugog cvijeća, sve je više voća koje nismo dugo viđali, a tu su i razne vrste paradajza od kojih se po nazivu posebno izdvaja volovsko srce, neki pišu i bivolje. Ubrzano je prispjelo, specijalno za ramazan. Zna se da je ovih dana glavni meni ramazanka, kajmak i paradajz, a glavna dilema je li ramazanka bolja sa maslacom ili kajmakom. Tu je i pokret alternative koji savjetuje ramazanku i Nutelu.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 15 beba, 8 djevojčica i 7 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 226 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježena je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 29.05.2017. godine krv je darovalo 13 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Reakcije na usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS-a: Vanjska politika u isključivoj nadležnosti državnih institucija

Odluka zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e: Bariša Čolak privremeni predsjedavajući Komisije za nadzor

VIDEO: Jutros nije održana sjednica Vlade: Kriza vlasti u Brčkom nakon smjene Dedeića

Sastao se s ministrom sigurnosti BiH: Generalni sekretar INTERPOL-a: BiH u samom vrhu zemalja članica

Danas sastanak zdravstvenih radnika sa Konakovićem i Ademaj: Da li će tokom sastanka doći do rješenja?

Optužen za genocid, progon, terorisanje...: Presuda Ratku Mladiću 22. novembra

Ročište na Zagrebačkom županijskom sudu danas u podne: DORH traži istražni zatvor za svih 15 osumnjičenih

Otvoren kongres Komunističke partije Kine: Xi obećao izgraditi modernu socijalističku državu

Grupu švercera vodio Meksikanac, a finansirao Brazilac: U Peruu zaplijenjeno 1,3 tone kokaina i uhapšeno 17 osoba

Gdje je sada Colin Kaepernick?: Od jednog čovjeka koji kleči do pokreta koji je podijelio naciju
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 50 minuta
VIDEO Manijak u Kini usred dana pokušao oteti djevojčicu od oca, sve zabilježile nadzorne kamere
Objavljeno prije 60 minuta
Studija pokazala: Imigranti u Italiji proizvode gotovo trostruko veći BDP od hrvatskog
Objavljeno prije sat vremena
Haaški sud će presudu Ratku Mladiću izreći 22. studenoga
Objavljeno prije 3 sata
Trumpov najžešći kritičar dolazi iz njegove stranke, pogledajte što je sve rekao o predsjedniku
Objavljeno prije 4 sata
Španjolska prijeti ukidanjem autonomije Kataloniji
Objavljeno prije 4 sata
Epidemija ospica na Kosovu, umrlo jedno dijete