TUZLARIJE - TUZLA DANAS

07.06.2017.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Dan je počeo sa protestom radnika GIKIL-a, ne kukaju oni na plate nego ukazuju na neke sumnjive poslove i na zastarjela postrojenja. Bilo je tu dosta propusta, Indijci upravljaju GIKIL-om iako je Vlada TK formalno većinski vlasnik pa tako mnogo šta njoj na naplatu dolazi. Zapravo ne Vladi nego Kantonu, odnosno narodu, a ti Indijci su toliko bogati da će prije propasti Kanton nego oni. I kad se prati teško je sve povezati, pravo vrzino kolo kojim se sad bave pravosudni organi pa ćemo vidjeti šta će biti. Mnoge priče privatizovanih fabrika liče jedna na drugu kao jaje jajetu.

Tuzlarije


Katar je kažu najbogatija zemlja na svijetu, nalazi se na Аrapskom poluotoku na zanimljivoj lokacija, zahvaljujući kompaniji Qatar Airways odlično je povezan sa svijetom ali u mnogo čemu zavisi od Arapa. Ljudi koji žive u najbogatijoj zemlji na svijetu jučer su praznili police u radnjama jer su Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein u Ujedinjeni Arapski Emirati službeno prekinuli odnose sa državom Katar, a čeka se na potez Amerike koja tamo ima bazu sa 11.000 vojnika. Sve to zbog optužbi za finansiranje terorista, koje su dosta klimave posebno što je Saudijska Arabija, gdje su ljudska prava na nuli, mnogo češće spominjanja kao sponzor terorista. Pojavila se i teorija da su za sve krivi hakeri. Nekima iz BiH Katar je postao zanimljiv kada su tamo otišli da rade, Sarajevo je povezano avionskom linijom sa Dohom pa je iz tih razloga i pojačano zanimanje za dešavanja u toj daleko zemlji.

Tuzlarije


Ulazna vrata stana su mi blindirana ili ih samo tako zovu, kažu da štite od provalnika. Od provalnika možda ali ne i od duhova. Nestaju mi stvari. Šta sam stvari presložila ali mi nema kupaćih kostima. Nije mi ni bilo puno žao, taman dobar izgovor da kupim novi i jučer otvorim svoju sezonu kupanja, a već danas naoblačilo se, samo što nije kiša. Pa nema smisla. Zanimljivo je da sam danas pronašla kostime, i to na mjestu koje sam sto puta pogledala. Ne, neću priznati da je do mene, dovoljno je onih koji posao kritike rade za mene.

Tuzlarije


Dakle evo prvih jezerskih impresija. Voda je lijepa i čista, nije bilo gužve, mjesec je posta pa valjda i to ima veze. Vidim da na FB-u ima rasprava kako se kupanje i sunčanje (ne) uklapa u mjesec ramazana. Kad nismo imali jezera nije bilo tih dilema, a mene jedino zanima je li ista pravila važe i za žene i muškarce. Nekako češće čujem da ženama nešto nije dozvoljeno, od čega mi se diže kosa na glavi.

Tuzlarije


Sve u svemu, nemam primjedbi jedino sam primijetila, a to mi se ne sviđa, da je druga cijena na parkingu kod starog jezera. Fino piše da je 60 minuta – 0, 5 KM, na displeju aparata se isto pojavi ali na kartici je situacija drugačije, za pola marke može se ostati pola sata. Previše mi je to za tu lokaciju jer ipak se na jezero ide da se bude bar sat, dva.

Tuzlarije


Na slikama su radnici GIKIL-a, trotoari kod Aide, vidi se kako korijene platana diže asfalt, tu je i jedan starinski bicikl, gazda vjerovatno ruča u restoranu. Bicikli nekada godinama pa i decenijama služe gazdi, tako da su vrlo isplativo prevozno sredstvo koje je još dobro za zdravlje, i bicikliste i okoline.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 8 djevojčica i 3 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 206 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 07.06.2017. godine krv su darovala 24 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Sa 20 glasova \'za\': Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo

Vlada HNK-a izglasala početak pregovora 4. travnja: Š trajk doktora medicine i stomatologije HNK-a zaleđen do daljnjeg

VIDEO: Datuma se prisjetili bivši zatvorenici HVO-a i ARBiH: U Mostaru odvojeni programi na godišnjicu raspuštanja logora

Komšić: Zbog Čovića neću povući kandidaturu: SDP odbio prijedlog ujedinjenja ljevice po DF-ovim uslovima

Hrvatskoj i dalje prijete poplave: Rekordan vodostaj Save kod Jasenovca

Predstavio plan za borbu protiv zavisnosti od opioida: Trump zatražio smrtnu kaznu za dilere droge

Na sastanku u Helsinkiju o sigurnosnim pitanjima: Predstavnici Sjeverne i Južne Koreje na razgovorima u Finskoj

Ruski predsjednik odbacio optužbe: Macron razgovarao s Putinom o Siriji i trovanju Skripala

Saglasnost oko najvećeg dijela sporazuma: Velika Britanija i EU postigli dogovor o tranzicijskom periodu

Irak 15 godina nakon američke invazije: Daleko od obećane zemlje
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 60 minuta
Istraživanje: Djeca migrantskih korijena su lošija u školi
Objavljeno prije sat vremena
Europska unija i NATO još jednom podržali Britaniju oko napada nervnim otrovom
Objavljeno prije 2 sata
Merkel čestitala Putinu, očekuje nastavak dijaloga
Objavljeno prije 4 sata
EU upozorila Rusiju na nepravilnosti u izborima
Objavljeno prije 4 sata
Uberov samovozeći auto ubio ženu u SAD-u
Objavljeno prije 5 sati
Džihadista u Tunisu okružila policija pa se raznio