TUZLARIJE - TUZLA DANAS

25.01.2007.
Tuzla jutros
25.01.2007.
Servisne informacije i malo tuzlarija


Evo nama snijega, nemojte sad reći "ja snijega i sile". Neka, snijeg je pa makar se trebalo gledati pola sata da se vidi je li pada kiša ili snijeg. Dan je dosta tmuran, hladnije je i prema najavama živa u termometru se spušta svaki dan za koji stepen. Vrijeme je za zimu, što prije dođe prije će i otići.
Juče je na klizalištu palo jedno dijete. Na svu sreću dobro je prošlo ali ni šivenje usne sa mnoštvom šavova nije baš bezazleno. Na vidnom mjestu, pored klizališta, istaknuti su natpisi „kližete na vlastitu odgovornost“, što je i razumljivo, pasti i povrijediti se možemo i na ulici i u svojoj kući. Ne bih krivila nikoga, čak bih pohvalila ljude koji tamo rade, koji su pomogli djetetu, dodali led, maramice, skinuli klizaljke i drugo.

Kada se sve malo smirilo, razmišljam kako se pad na ledu dešava i najspretnijima a kamoli još uvijek na ledu nevještim Tuzlacima. Dobro bi bilo da se nikada ne desi neka ozbiljnija povreda, ali šta ako se desi?
Drvene stepenice su preuske da bi se neko iznio, kližu i odrasle osobe, koje bi u slučaju pada, ovorenih preloma i drugih težih povreda, teško neko iznio. Možda pretjerujem, ali uz sve potrebno za prvu pomoć, i bar jedne osobe sposobne da je pruži, ne bi bilo loše drvene stepenice skroz skinuti te napraviti širi prolaz do samih ulaznih vrata, zlu ne trebalo. Nekada je postojao izlaz sa druge strane, ne znam je li još uvijek u funkciji i može li se osloboditi prolaz.

Kažem, kamo sreće da se nikada nikome ništa ne desi, ali treba misliti i na eventualne opasne povrede. Od viška glava ne boli. Roditeljima male djece savjetujem, ako imaju štitnike od rolera za koljena i laktove, ne bi bilo loše da djeci stave, kao i šal koji može ublažiti pad na lice.

Pozdravlja vas ekipa Tuzlarija uz pjesmu Doris Dragović.S.M.

Priredio(la): S.M.                


OSTALE VIJESTI
VIDEO: Tusk se sastao s članovima Predsjedništva BiH: Potpisani ugovori između BiH i EIB-a o finansiranju Koridora Vc

Vlada danas s najobimnijim dnevnim redom od početka mandata: Mirovine će biti povećane za 3,5 posto

Nema tehničkih unapređenja na izborima u BiH ove godine: Zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica Doma naroda PSBiH

CIK: Izmjene Izbornog zakona potpuno nerealne: Opći izbori će biti raspisani između 7. i 9. maja

Vulin odgovorio Krstičeviću: \'Jesmo dva svijeta - ja sam antifašist\'

Suočava se s deset godina zatvora za svaku od tri tačke: Bill Cosby proglašen krivim za zlostavljanje žene

Senat potvrdio izbor dosadašnjeg šefa CIA-e: Pompeo novi državni sekretar SAD-a

Film o bijegu mlade Sirijke osvojio publiku: Bijeg iz Sirije: Ranijina Odiseja

Krater Koroljev: Evropska svemirska agencija objavila prvu sliku Marsa s orbitera

Susreti polufinala UEFA Europa lige: Pobjeda Marseillea, remi u Londonu