-->





















TUZLARIJE - TUZLA DANAS

06.10.2020.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Predsjednik Amerike Tramp, poručio je da se ne bojimo korone, čovjek priča iz iskustva. Eno ga izašao iz bolnice, kaže nije to ništa, kako došlo tako i prošlo. Bijela kuća je inače štura sa informacijama, ne znamo ni je li pio izbjeljivač, jesu li mu unosili UV svjetlo u tijelo i najvažnije, da li je jeo puno bijelog luka, kako su neki kod nas savjetovali. Bijeli luk je bez zezanja vrlo zdrav, kažu prirodni antibiotik, a svakako onima ko ga jede niko ne prilazi ni na par metara blizu tako da virus ne može ni dobaciti. Znači distanca zagarantovana.

Tuzlarije


Prvo se jučer provozao oko bolnice i mahao fanovima, tako kažu, ima fanove, a onda je i izašao iz bolnice i otišao kući u Bijelu kuću. Nije zaboravio ni da stavi jednu od onih svojih kravata koje su duge bar metar i po. Ne znam gdje nađe onolike kravate, a posebno mi nije jasno kako muškarci koji imaju tako malo pravila kada je odjevanje u pitanju toliko često fulaju kad stavljaju kravatu. Preduga, prekratka, preširoka, pretanka, vrat debeo ne može zakopčati košulju pa kravata preko raskopčanog okovratnika. Pa mislim stvarno. Imaju zapamtiti da im ne viri noga iznad čarape i pravila oko kravate koji neki stave jednom u 5 godina, i to im puno. Poznate žene slikaju i sto mana nađu, a niko da nekog od njih škljocne i napiše da mu se vide dlake iz nosa, ušiju i da dalje ne nabrajam.

Tuzlarije


Odluta mi misao. Dakle, pitanje je, je li Tramp imao ili nema koronu. Je li sve ovo neki predizborni fazon. Zna se da se sve živo radi da se domogne novih glasača pa što se ne bi i korona koristila. Te pozitivan je ali je dobro, pa ga helikopterom prevoze, svijet cijeli gledao kako odlazi u bolnicu, pa tamo primio lijekove koji se daju kod teških oblika bolesti, te jeste primio kisik, te nije dobio kisik i odjedno sve ok, maše i eto ga kući. Nije čekao ni otpusnicu, a Melanija nije mogla doći jer je i ona pozitivna, možda će je neko drugi uzeti. Niko nam ne reče ni ko je od koga dobio virus, nema smisla stvarno ostavljati svijet u neznanju. Toliko je otvorenih pitanja. Pa ja ujutro kad ustanem prvo gledam kako je Tramp. Inače, svaka čast njegovom frizeru, frizura je ostala postojana, može da kaže “to nisam ja, to je moja Schauma”.

Tuzlarije


Dok smo pratli šta je s Trampom, s druge strane svijeta u Parizu, od korone umro Kenzo Takada. Pa baš mi je žao. Volim njegov parfem Kenzo Flower. Poznati japanski modni dizajner, imao je divnih kreacija. Inače, na polju dizajna svašta novo, sve luđe, pa tako jučer vidim nekakva Gucci haljina za muškarce. Malo je reći da je ružna, pa još skupa i plus za muškarce. Možda će nekad to biti masovna moda ali trenutno mi je teško zamisliti muškarce u haljinama. Baš kao da ne znaju šta će do sebe, pa izmišljaju lude kreacije.

Tuzlarije


Nisu u haljinama, ali brate dragi oni kandidati za američkog predsjednika su mi prestari. Pa zar u toj Americi nema niko mlađi? Tramp ima 74 a Joe Biden 78. Posebno mi Biden izgleda staro, dala bih mu i više. Hajde što su samouvjereni pa se kandiduju da vode najveću silu na svijetu, imaju nuklarano oružje u rukama ali mi nije jasno kako im je uopšte do toga? Koliko su im velike predsjedničke ovlasti trebalo bi im uvesti neku gornju dobnu granicu. Preko 70 ne može. Tramp se ženio tri, a Biden dva puta, da se zna. Malo mi kod Bidena čudna kosa, kao da mu je gušća kosa sad nego kad je bio mlad. Možda je u Americi moguć i obrnut proces.

Razabrala sam šta ima po tuđim avlijama, a što se nas tiče da prijavim da kod mene nema još ništa od najvaljenih toplih proba iz Centralnog. Neka neka direktore Nevrese, neću te više hvaliti.

Tuzlarije


Sreća pa su dani baš lijepi i sunčani. Može se još gušterati ispred kafića. Zna se čuti kako je kod nas narod besposlen pa samo kafe ispija, mada to nije baš tako. Ljudi izlaze kad su pauze, neradni dan, prije ili poslije posla, to je nešto na šta se naviklo. Kao ono ne jede meso ko ima nego ko je naučio. Treba na tu temu uraditi koji naučni rad, ako treba, žrtvovaću se za nauku pa neka kroz moj primjer vide kako to ide.

I još da napišem da ima novi putić tamo kad se ide prema Maloj pijaci. Hvala gdje čuli gdje ne čuli, da ne gazim više travu, kao da su mene pitali. Jednom sam negdje čitala kako su nakon što su izgradili naselje, stučnjaci za urbanizam rekli da se ostave zelene površine i nakon useljenja pa da nakandno urade asfaltiranje staza. Kao, da vide gdje će narod utabati pa da tu asfaltiraju. Tako si i uradili ali poslije opet narod po svom. Tako je to, traže se prečice. Radije bare preskačem nego da idem okolo.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 2 dječaka i 6 djevojčica

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 194 intervencije

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, zabilježeno je 9 krivičnih djela i 2 saobraćajne nezgode

Dana 05.10.2020. godine krv su darovale 23 osobe


OSTALE VIJESTI
Teška autobusna nesreća u JAR-u. Poginulo 45 ljudi
Obogatio se brže od bilo koga u povijesti, sad će u zatvor na 25 godina. Tko je SBF?
Svjetski sud: Izrael mora zaustaviti glad u Gazi
Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. "Prekasno je, neće izdržati"
Papa oprao noge zatvorenicama
VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte
VIDEO Ovo je trenutak kada je uništen ruski "tenk sudnjeg dana"
Hamas i Islamski džihad napali izraelske vojnike kod bolnice Al Šifa
Vozač Flixbusa osumnjičen za ubojstvo iz nehaja. Dvije Hrvatice preživjele nesreću
Šef propale kriptobanke dobio 25 godina zatvora zbog najveće prevare u povijesti
Priča o čudnom mađarskom sporazumu s Rusijom
U Francuskoj će za Uskrs biti raspoređena policija ispred svake crkve
Formirana nova palestinska vlada. Premijer će biti i ministar vanjskih poslova
Znanstvenici misle da ova vrsta ipak nije izumrla. Postavljaju zamke, traže dokaze
Poljska istražuje navodnu rusku špijunažu
Bivši njemački kancelar želi posredovati u pregovorima između Rusije i Ukrajine
Ukrajina traži pomoć u protuzračnoj obrani nakon niza ruskih napada
Ruski ratni brodovi uplovili u Crveno more
Uhićenja u Pakistanu nakon jezive snimke na kojoj brat ubija sestru. Otac sve gledao
Kijev pooštrava mjere sigurnosti nakon ruskih napada balističkim projektilima







SVASTARIJE

VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte

Dodik najavio ˝novu fazu borbe˝ i raspad BiH

Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine su potpuna besmislica

Sarajevo ima nove tramvaje. Imaju klimu, wi-fi, stolice koje su birali građani

Poletjeli posljednji avioni s poštom u Njemačkoj, prevoze 53 tone pisama

Treći dan nema malene Danke, evo što se sad provjerava. Policija poslala apel

Klimatske promjene su usporile rotaciju Zemlje: ˝Živimo u neobična vremena˝

U par mjeseci, tri broda udarila u most: ˝Vremena se mijenjaju, brodovi su sada veći˝

Kreće nova potraga u Baltimoreu. ˝Ne vjerujem da ćemo ikoga naći živog˝

Još uvijek se traga za curicom (2) u Srbiji. Nenad Periš: Dani iščekivanja su najteži





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi