TUZLARIJE - D O S J E

11.01.2010.
Nezvanično:
Vukašin Brajić predstavnik BiH na Eurosongu


Vukašin Brajić novi je predstavnik BiH na Eurosongu u Oslu, saznaje portal DEPO iz izvora bliskih žiriju. Muziku i tekst za njegovu izvedbu napisao je Dino Šaran. Danas je zasjedala stručna komisija koja je imala zadatak izabrati novog bh. predstavnika za pjesmu Evrovizije u Oslu.

Zvanično će ime predstavnika BiH biti objavljeno u 19 sati.

Svoje pjesme prijavilo je oko 90 autora, a članovi stručnog žirija izabrali su Vukašina Brajića da predstavlja BiH u Oslu na Eurosongu 2010. Prvo javno izvođenje bh. evrovizijske pjesme bit će upriličeno 7. marta u specijalnj emisiji na BHT-u.

Vukašin Brajić je mladi pop-rok muzičar koji je postao poznat široj javnosti tokom učestvovanja u reality showu Operacija Trijumf 2008/2009, koji se emitovao preko šest nacionalnih televizijskih mreža u pet balkanskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija), gdje je osvojio drugo mjesto. Rođen je u Sanskom Mostu 1984. godine.

Prošlogodišnji bh. predstavnici u Moskvi bili su grupa Regina sa pjesmom "Bistra voda" koji su zauzeli 9. mjesto, a pobjedio je predstavnik Norveške Alexander Ribak.

Priredio(la):