TUZLARIJE - D O S J E

17.08.2010.
U posljednja 24 sata
Deset poginulih u nesrećama na bh. cestama


Saobraćaj ponovo odnosi živote. U 14 sati nadomak Sarajeva u saobraćajnoj nesreći poginule su tri osobe od kojih je dvoje djece. Ovo je za deset dana druga nesreća sa smrtnim ishodom na magistralnom putu M17. Policijske agencije još jednom upozoravaju vozače na oprez jer su na cestama RS-a u posljednja 24 sata poginule četiri osobe, a samo u Kantonu Sarajevo u 24 sata dogodilo se 26 udesa.

Dvoje djece i muškarac smrtno su stradali u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Resnik, kod Pazarića, općina Hadžići. Teško je ozlijeđena jedna ženska osoba, koja je prebačena u bolnicu. Kako je kazao glasnogovornik MUP-a kantona Sarajevo Irfan nefić, sudarili su se kamion i Golf II, u kojemu su se nalazili stradali.

Nermina Hadžajlija (1987), povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Resniku, medicinski je zbrinuta u bolnici na Koševu i njene povrede se ne mogu smatrati opasnim po život, rekla je agenciji Fena Biljana Jandrić, glasnogovornica u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Povrijeđena je svjesna, ali ima kontuzije po cijelom tijelu i jednu zašivenu veću posjekotinu na glavi. Upravo ta povreda zahtijeva najviše nadzora. Nakon završenog uviđaja i uklanjanja vozila koja su učestvovala u nesreći, na magistralnom putu M-17 Hadžići - Tarčin normaliziran je saobraćaj.

Dvadesetpetogodišnjaci Mario Mišić i Dragan Milinković iz Banje Luke poginuli su sinoć u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Prijedor - Banja Luka, saopćeno je iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti. Nesreća se dogodila kada je automobil u kojem su se nalazili Mišić i Milinković udario u teretno vozilo ispred njega, nakon čega su oba vozila sletjela s puta. Vozač teretnog vozila je lakše povrijeđen. Tužilaštvo iz Banje Luke zatražilo je obdukciju poginulih.

Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći noćas je u Kliničkom centru Foča podlegao bračni par, izjavila je portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. Nesreća se dogodila sinoć oko 23 sata u mjestu Miljevina, općina Foča, kada je na pješake - bračni par naletjelo vozilo. (ftv)

Na žalost, broj poginulih je porastao na deset. Večeras oko 18 sati i 15 minuta na pružnom prijelazu u mjestu Kladari kod Modriče u Republici Srpskoj, poginule su tri časne sestre. U trenutku dok su automobilom prelazile prugu na njih je naletio voz. (a.m.)

Priredio(la):