TUZLARIJE - D O S J E

18.12.2010.
Dodijeljene godišnje nagrade ˝Najmenadžer 2010˝
Salih Šabović po drugi puta proglašen menadžerskom zvijezdom


U okviru tradicionalne manifestacije pod nazivom "Izbor najmenadžera i najkompanije Bosne i Hercegovine" u srijedu su u Banskom dvoru u Banja Luci, po dvadeset i treći put, dodijeljene nagrade za najuspješnije menadžere i kompanije u 2010.godini iz različitih oblasti privrede.

Prema izboru Nezavisne agencije iz Zenice, Evropskog udruženja menadžera i časopisa "Euromenager", prestižno priznanje "Najmenadžer 2010", po drugi puta dodijeljeno je i Salihu Šaboviću iz Tuzle, vlasniku i generalnom direktoru kompanije "Giprom", čime je još jednom svrstan među sedam menadžerskih zvijezda Bosne i Hercegovine.

- Drago mi je da i u Bosni i Hercegovini postoje ljudi koji znaju prepoznati nečiji rad, trud i postignute rezultate. Ovo je priznanje i za mene, ali i za cijelu kompaniju "Giprom" i njene uposlenike, jer smo se zajedničkim snagama uspjeli nametnuti kao lider broj jedan o oblasti građevinarstva, po uzoru na svjetske kompanije. Čast mi je naći se među sedam menadžerskih zvijezda Bosne i Hercegovine i svim drugim ljudima koji su dobili jednu od ovih 26 prestižnih nagrada, čime se zaista kreira sve pozitivnija slika privrednog ambijenta u zemlji, njenih mogućnosti i potencijala. Međutim, uručenu nagradu ujedno smatram i kao obavezu za još veći napredak, jer problema, naročito u ovom polju privrede, ima mnogo, dok su, s druge strane, potrebe za otvaranjem novih radnih mjesta sve veće. Stoga smo se i odlučili da ne otpuštamo radnike, kao što su to radile druge kompanije, jer je ekonomski isplativije, te smo sav teret ekonomske krize u građevinarstvu prebacili na teret firme, a ne na teret radnika, kazao je Šabović.

Inače, kompanija "Giprom" Tuzla zapošljava oko 350 stalno zaposlenih, te nekoliko stotina sezonskih radnika, uz koegzistiranje poslovnih jedinica u Sarajevu, Crnoj Gori i Njemačkoj, a trenutno je u proceduri i izlazak firme na afričko tržište, u Libiju. Tendencije rasta kompanije u skorijoj budućnosti jesu najmanje 1.000 zaposlenih i najmanje još 1.000 radnika kooperanata i manjih građevinskih firmi.

SPONZORIRANI TEKST

Priredio(la):