TUZLARIJE - D O S J E

22.12.2010.
Isplata decembarske penzije počinje 4. januara 2011.

Isplata penzija za decembar 2010. počet će 4. januara 2011. godine, saopćeno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Koeficijenti ostaju nepromijenjeni - 1, 65 za redovne te 1, 485 za penzije koje se finansiraju iz budžeta FBiH.
Iz zavoda ističu kako se očekuje da će Ministarstvo finansija FBiH na vrijeme uplatiti sredstava potrebna za povlaštene penzije. Najniža i najviša penzija ostaju nepromijenjene - 296 i 1.975 maraka.
U saopćenju se navodi kako su 20. decembra u Travniku otvorene nove prostorije Kantonalne administrativne službe Federalnog zavoda PIO Srednjobosanskog kantona. Prostorije su svečano otvorili predsjednik Upravnog odbora Zavoda Marinko Petrić i direktor Zavoda Zijad Krnjić. Riječ je o savremenim prostorijama u kojima će zainteresiranima biti omogućeno lakše i brže dobivanje svih potrebnih dokumenata i usluga.
Federalni je zavod u objekt investirao 2.623.015, 99 maraka. Izgradnja novih objekata bila je potrebna iz više razloga, ali kao osnovni navodi se činjenica da su dosadašnji prostorije u kojima su bile smještene službe Zavoda bili ruševni te je prijetila opasnost i od urušavanja, a uvjeti za rad bili su gotovo nemogući, navodi se u saopćenju.

Priredio(la):