TUZLARIJE - D O S J E

28.12.2010.
Počela kampanja borbe protiv raka grlića maternice
Moj je život moja pjesma!


Premijerno je prezentirana pjesma i spot - "Moj je život moja pjesma", gdje su se po prvi put udružili najbolji ženski vokali u regionu - Maya Sar, Nina Badrić, Aleksandra Radović i Karolina Gočeva!Tekst i muziku za pjesmu potpisuje Maya Sar, muzički producent pjesme je Mahir Sarihodzić (Long Play Studio Sarajevo), koji takodje potpisuje i aranžman. Spot je uradila Arthur Produkcija iz Tuzle, režiser spota je Adnan Huremović, producent Elmir Huremović. Spot je sniman u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Maya Sar, umjetnica, autorica navedene pjesme je istakla:

- Posebno mi je drago što je cijela kampanja krenula iz BIH, do sada su slični projekti bili samo u Hrvatskoj i Srbiji ali nikada u našoj zemlji. Još jedan razlog zbog kojeg mi je drago što učestvujem u ovoj kampanji je i taj što sam i ja žena.Rak grlića maternice je drugi najčešći tumor kod žena sa gotovo pola miliona novodijagnostikovanih slučajeva godišnje. Rak grlića maternice je u potpunosti preventaibilno oboljenje i gotovo svaki slučaj može biti uspješno spriječen sa organizovanim probirom.

Kampanja "Moj je život, moja pjesma" ideja je koju potpisuje Berbić Zlatko (Kameleon i Colosseum), Projekat su podržali UNFPA, GTZ, ECCA, BH Telecom, BH Pošta, NLB Tuzlanska banka, Bingo, Zavod za javno zdravstvo TK, Hotel Hollywood I MN-media.

Tokom mjeseca januara 2011. biće aktivni i humantirani brojevi:

MTEL- 1434
BH Telecom - 090 29 00 33
HT ERONET - 092 880 820
Pozivom na navedene brojeve donirate 1 KM (+PDV) fondu za borbu protiv raka grlića maternice!

Učinimo zajedno svijet boljim za generacije koje dolaze!

Priredio(la):