TUZLARIJE - D O S J E

16.01.2011.
Zbog prijetnji likvidacijom
Porodica novinara Slobodana Vaskovića napustila Banju Luku i BiH


Porodica novinara FTV-a Slobodana Vaskovića je zbog opasnosti od fizičke likvidacije napustila Banju Luku i BiH na neodređeno vrijeme, javila je FTV. Iako mu je sugerisano da i on napusti našu državu, Vasković je odlučio da ostane i nastavi rad u političkom magazinu 60 minuta Federalne TV.

Kako navodi FTV, uslijed bestijalne i brutalne medijske hajke koja sedmicama dolazi iz Republike Srpske, a u kojoj direktno učestvuje i policijski aparat, porodica Slobodna Vaskovića, zbog svoje sigurnosti i stvorene klime, morala je privremeno napustiti državu.

MUP RS-a, bez obzira na zvaničan zahtjev koji je Federalna TV uputila na njihovu adresu još 11.01.2011., kada je traženo da se osiguraju imovina i životi kolege Vaskovića i članova njegove porodice, do danas je ostao nijem. Tako se nastavlja medijski linč, zapravo priprema egzekucije iz medija pod kontrolom Željka Kopanje, Dragana Davidovića i njegove supruge Mirjane Kusmuk.

FTV ponovo poziva Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, te Tužilaštvo BiH i Federalno tužilaštvo da u najkraćem roku ispitaju navode koji su u medijskoj harangi, pokrenutoj na osnovu grubog falsifikata nastalog pod pokroviteljstvom banjalučkog režima, izneseni protiv Bakira Hadžiomerovića, Slobodana Vaskovića, političkog magazina 60 minuta i RTVFBiH, na što ih obavezuje i podnesena krivična prijava koju je advokat Nikica Gržić podnio kao Hadžiomerovićev opunomoćenik.

Priredio(la):