TUZLARIJE - D O S J E

27.01.2011.
Građani Sarajeva putem oglasa traže Batmana da ih zaštiti od kriminalaca


Građana Sarajeva, zbog porasta kriminala i nasilja u njihovom gradu, odlučili su putem oglasnika potražiti zaštitu od posebnog profesionalca. Tačnije, traže Batmana."Sve učestalije pucnjave, ranjavanja, ubojstva i bacanja bombi od našeg grada su stvorile nesigurno mjesto za život. Zbog nezainteresiranosti struktura čiji je posao da ovaj problem riješe, mi, građani ovog grada smo primorani zaštitu potražiti na drugi način. Zbog toga raspisujemo oglas za sljedeće radno mjesto: Batman, jedan izvršitelj s iskustvom", stoji u prvom dijelu oglasa.

U nastavku navode kako očekuju tri do pet godina radnog iskustva u obavljanju poslova sličnih Batmanovim, VSS bilo kojeg smjera, poznavanje borilačkih vještina, vještost u skrivanju identiteta, loše pregovaračke vještine te poželjno korištenje sile kao i vlastito vozilo. Naime, zabrinuti građani u oglasu su istaknuli kako Batmobile još nisu nabavili.

Za obavljanje tog junačkog posla nude veliku stopu kriminala, redovna primanja prema učinku, stalni radni odnos kao i mogućnost zaposlenja brata, rođaka ili prijatelja od kandidata koji bi bio Robin. (index.hr)

Priredio(la):