TUZLARIJE - D O S J E

03.02.2011.
Sarajevski užareni asfalt
Dvije pucnjave u jednom danu


Dvije osobe su uhapšene nakon pucnjave koja se dogodila u srijedu oko 21:30 sati na raskrsnici ulica VII transverzala i Gradačačka, u sarajevskoj općini Novi Grad.

Povrijeđenih nije bilo, a kako je rečeno u policiji, pucalo se iz vozila u pokretu. Naime, osobe iz automobila Seat, odnosno Polo, pucale su na Golf II u kojem se također nalazilo više osoba. Policija još utvrđuje iz kojeg je od dva automobila pucano, a olakšavajuća okolnost im je što su uspjeli uhvatiti dvojicu koji se dovode u vezu s ovim napadom. Motivi i detalji ovog obračuna bit će, svakako, utvrđeni daljnjom istragom.


Maloljetnik ranjen u pucnjavi, napadači uhapšeni
Maloljetni D. A. (1994) teško je povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u sarajevskoj općini Novi Grad. Na njega je, kako saznajemo, pucao H. M. (1992) iz Sarajeva, a u pucnjavi je učestvovao i B. H. (1989). Brzom reakcijom policije obojica napadača su pronađena i lišena slobode, saznaje Sarajevo-x.com.

"Policija je obavještena da je u 15.50 sati u ulici Alibega Firdusa, u općini Novi Grad, došlo do pucnjave. Teško je povrijeđen maloljetni D. A.", potvrdio je za Sarajevo-x.com glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Kako smo saznali, nakon pucnjave H. M., za kojeg se osnovano sumnja da je pucao u D. A., i B. H. koji je učestvovao u pucnjavi, pobjegli su s mjesta događaja, ali su brzom reakcijom policije pronađeni i lišeni slobode. Također, pronađen je i pištolj iz kojeg je najvjerovatnije pucano.

"Maloljetni D. A. primljen je u Kliniku urgentne medicine u 16.25 minuta. Konstatovana mu je prostrelna rana lijeve natkoljenice i potkoljenice, te povrede krvnih sudova. Upućen je u Kliniku za kardiovaskularnu hirurgiju", kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Policija MUP-a KS obavila je uviđaj i u toku je saslušanje osumnjičenih. Prema nezvaničnim informacijama, u maloljetnika je pucao 19-godišnji Mirel Haziri. (sarajevo-x)

Priredio(la):