TUZLARIJE - D O S J E

05.02.2011.
Mostarski zrakoplovni klubovi pobijedili podjele
Formiran jedinstveni Aeroklub Mostar


Nakon osamnaest godina, Zrakoplovni klub iz takozvanog zapadnog i Aeroklub iz takozvanog istočnog Mostara ujedinili su se u jedinstveni Aeroklub Mostar.

Zrakoplovni klub i Aeroklub iz Mostara ujedinili su se svečanom obnoviteljskom skupštinom. Ovaj čin više je od sportskog događaja, poručuju učesnici. Ujedinjenje u jedinstven Aeroklub Mostar predstavlja pobjedu nad podjelama i povratak duha zajedništva Mostaru.

"Ovo je velika pobjeda suživota u gradu Mostaru. Nadamo se da nećemo biti jedini sportski kolektiv koji se ujedinio i da će drugi slijediti naš primjer", izjavio je predsjednik Aerokluba Mostar Adin Ramadanović. Predsjednik Zrakoplovnog kluba Mostar Jurica Kolobarić smatra da ovo ujedinjenje predstavlja novu snagu u zrakoplovnom modelarstvu i drugim vidovima letenja.

Ujedinjenje aeroklubova i ideju jedinstvenog Mostara svojim prisustvom podržao je visoki predstavnik Valentin Incko. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. (ftv)

NAPOMENA:
U prvoj verziji vijesti, koju smo i mi preuzeli, zadnji pasus je glasio bitno drugačije:

Iako je ujedinjenje aeroklubova bilo dovoljno značajan događaj za visokog predstavnika Valentina Incka, koji je svojim prisustvom dao podršku ideji jedinstvenog Mostara, to očito nije bio slučaj za gradske vlasti koje se nisu pojavile. Posao koji ne rade institucije ostavljen je ljudima i organizacijama poput Aerokluba, koji žele da žive u jedinstvenom Mostaru.

Uz zadovoljstvo što su gradske vlasti ipak podržale ujedinjenje klubova, izvinjavamo se zbog insinuacija na račun gradske vlasti u prethodnoj verziji.

Priredio(la):