TUZLARIJE - D O S J E

09.02.2011.
Zašto SAD zove sve svoje ambasadore u Washington?
Što može biti toliko bitno?
Znate li možda vi?

Američki mediji razvili su raspravu, te se već raspredaju razne teorije zavjere oko događaja koji se vjerojatno nikada u prošlosti nije dogodio, a to je da SAD u istom trenutku na summit pozove svoje ambasadore iz gotovo svih ambasada u svijetu.

Tako je politico.com izvijestio da se očekuje da će ambasadori iz gotovo svih 260 američkih ambasada, konzulata i ostalih predstavništava iz više od 180 država doći u State Department na ono što je nazvano "prvim sastankom takve vrste".

Huffingtonpost.com je napisao da je državna tajnica Hillary Clinton sazvala neviđeni masovni sastanak američkih ambasadora.

Što može biti toliko bitno?

Na internetskim stanicama State Departmenta je 1. februara objavljeno kako je Clinton sazvala prvu Konferenciju šefova misija.

"To će biti prvi puta da se američki veleposlanici sakupljaju u isto vrijeme", stoji na stranicama State Departmenta.

Gledajući sve bivše svjetske krize, američki mediji se pitaju što može biti toliko bitno da se svi veleposlanici pozovu u Washington, a zašto razlog nije objašnjen novinarima.

Portal beforeitnews piše kako je "samo nebo granica" u smišljanju razloga ovog okupljanja. Možda zbog nečega vrlo važnog žele sakupiti sve svoje priče, kako bi dogovorili rješavanje duga prije nego se uvede zajednička svjetska valuta, zbog devalvacije dolara, otpisivanja duga od strane Kine ili nekog drugog velikog razloga.

Vjerojatno ćemo nakon sastanka biti pametniji i doznati što je to bilo toliko bitno. A, možda nam i neće reći razloge. (index.hr)

Priredio(la):