TUZLARIJE - D O S J E

03.02.2012.
Zimski uslovi vožnje
Na prevojima zabranjeno kretanje autobusima i teretnim vozilima
Federalno ministarstvo prometa i komunikacija izdalo je rješenje kojim se proglašavaju zimski uslovi za vožnju te se zabranjuje kretanje na svim prevojima za autobuse, teretna vozila, teretna vozila sa prikolicom i šlepere. (Podatak od BIHAMK-a).

Na svim putnim pravcima na području TK saobraćaj se odvija otežano, zbog ugaženog snijega na kolovozu. Visina sniježnog prekrivača na području TK se kreće od 12 – 30 cm osim u Kladnju gdje u pojedinim udaljenim naseljima iznosi oko 1m.

Ekipe putne operative su na terenu i čiste puteve od sniježnih nanosa, a zbog niske temperature usporeno je djelovanje posipnog materijala.
Na području općine Tuzla slijedeće linije saobraćaju samo do zimskih stanica, linija br. 17 za Obodnicu saobraća samo do Hidana, linija br. 18 za Lipnicu saobraća do Grebnice.

Na području općine Kladanj tokom noći i u ranim jutarnjim satima palo je oko 15 cm novog snijega. Na snazi je još uvijek Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od sniježnih padavina. Svi putni pravci su prohodni, a saobraćaj se odvija izuzetno otežano uz korištenje zimske opreme. Služba zimskog održavanja puteva je na terenu i čisti puteve od sniježnih nanosa.

Priredio(la):