TUZLARIJE - D O S J E

17.03.2012.
Udruženje građana povratnika
Podijeljeno 80 paketa socijalno ugroženim povratnicima opštine Zvornik


Teška ekonomska situacija na području BiH svakodnevno se povećava i otežava život našim građanima. Posebno teška materijalna situacija vlada među povratnicima, koji su u jedno i građani koji se vec godinama bore za život i koji preživljavaju dan za danom na rubu egzistencije.Među povratnicima Zvornika živi mnogo osoba kojima je neophodna pomoć.
UGP opštine Zvornik na čelu sa predsjednikom Omerom Selimovićem, pokazuje da takve osobe nisu zaboravljene.
Naime, na inicijativu i požrtvovan rad Selimovica, humanitarne akcije za pomoć povratnicima nastavljaju se i dalje. Nakon što je prošle sedmice podijeljeno tridesetak paketa socijalno ugroženim povratnicima, gdje je se pokazalo da potreba za istim mnogo veća, UGP Zvornik pobrinuo se i obezbijedio preko Vlade FBIH još 80 paketa za pomoć socijalno ugroženim osobama. Svih 80 paketa u vrijednosti od 50 KM, podijeljena su osobama kojima je pomoć najpotrebnija na području opštine Zvornik.„Ovo je samo mala pomoć u prehrani i higijenskim paketima, koje smo uspjeli obezbijediti i pokazati našim sugrađanima da smo uz njih kada im je najteže, i znamo da je mnogo onih koji nisu dobili pakete, a kojima je pomoć neophodna, zbog takvih nastavit cemo sprovoditi ove humanitarne akcije i pomoći svima kojima je pomoć neophodna. Nažalost 80 paketa nije dovoljno za sve socijalne slučajeve kojih svakim danom ima sve više, pa zbog toga i dalje ćemo raditi na prikupljanju paketa i sredstava kako bi smo, ne samo pokazali našim sugrađanima da smo uz njih u ovim teškim vremenima, nego im bar malo olakšali njihovu egzistencijalnu situaciju, "rekao je Selimović, predsjednik UGP-a Zvornik.

Ovo je bila još jedna humanitarna akcija u ovoj sedmici u opštini Zvornika, a iz Udruženja se nadaju da će ih i ubuduće biti još i više.

UGP Zvornik trenutno priprema akciju pod nazivom „Solidarnost na dijelu ”, čiji je cilj potaknuti svakog pojedinca na solidarnost, humanost i suosjećanje, građanima. Sva prikupljena sredstva bit ce utrošena na pomoć socijalno ugroženim povratnicima Zvornika.

Priredio(la):