TUZLARIJE - D O S J E

17.03.2012.
Uhapšena dvojica zaposlenika Uprave za indirektno oporezivanje


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području grada Tuzla uhapsili dvojicu zaposlenika Uprave za indirektno oporezivanje zbog sumnje da su od građanina protivpravno tražili i primili novac (mito), saopštila je SIPA.

Kako se navodi, jučerašnja akcija, koja je počela u popodnevnim satima, izvedena je neposredno nakon što je jedan pripadnik Uprave bespravno uzeo novac (mito) od građanina.

"Tijekom akcije pronađeni su novac, te drugi tragovi i predmeti koji će biti korišteni kao dokazni materijal tijekom kaznenog postupka, dok policijski službenici SIPA-e još uvijek vrše pretrese na više lokacija na području općine Tuzla. Današnja akcija je izvedena po naredbi Tužiteljstva BiH, a uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona. Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvješće o osnovu sumnje o počinjenju kaznenog djela iz članka 217. KZ BiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu se zahvaljuju građanima na hrabrosti i informacijama zahvaljujući kojima je današnja akcija izvedena. Državna agencija za istrage i zaštitu će i ubuduće sve svoje raspoložive kapacitete staviti na rasvjetljavanje kaznenih djela podmićivanja i kaznenih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti", navodi se u saopštenju.

Priredio(la):