TUZLARIJE - D O S J E

07.06.2013.
˝Jadna majko svoja˝ što nam se političari brinu za ugled zemlje!?
Ni jedan od političara iz federalnog dijela zemlje, kojeg su jučer novinari pitali bilo šta o protestima u Sarajevu, nije propustio priliku da izrazi zabrinutost što će protesti narušiti ugled BiH jer bi to moglo imati nesagledive posljedice u odnosu drugih država i međunarodnih organizacija prema BiH.

U kojem li to oni svijetu žive, u kojoj dimenziji, o kakvom to ugledu trabunjaju? Jel´ o ugledu zbog kojeg još nismo primljeni u NATO iako naši vojnici idu iz misije u misiju. Jel´ o ugledu zbog kojih smo svjetlosnim godinama udaljeni od EU? Jel´ o ugledu zbog kojih nas ozbiljni investitori zaobilaze u širokom luku već godinama? Jel´to ugled najsiromašnije zemlje u Evropi ili ugled jedne od najjadnijih zemalja u svijetu?

Jedino što će se čuti vani, i što će istinski narušiti ugled zemlje jeste to što će se razglasiti priča o zemlji čiji političari zbog bijednog politikanstva nisu u stanju da riješe ni čisto tehnički problem JMB-a čak i po cijenu da im novorođena djeca ostanu bez zdravstvene zaštite i mogućnosti za liječenje.

Ovoj zemlji ugled ruše samo političari, narod je miran ko jagnjad i ima samo jednu jedinu krivicu, što zbog sjećanja na rat nije u stanju da jednom zauvijek sa političke scene makne političare koji ih uporno i samo radi svojih ličnih interesa drže u stanju stalne ratne opasnosti.

Što se tiče političara iz RS-a, niko se od njih nije zabrinuo za ugled zemlje, takvih briga oni nemaju, za njih se odavno zna, sve što je u vezi BiH je u stilu "što gore, to bolje".

V.K.

Priredio(la):