TUZLARIJE - D O S J E

13.06.2013.
Nastavak protesta u tišini
Tišina, Parlament radi!
U narednom periodu do 30.6.2013. godine, a poslije blokade i masovnih protesta, preusmjerit ćemo sve snage na obezbjeđenje apsolutne sigurnosti, tišine i mira za nesmetan rad Parlamentarne skupštine BiH.

Apelujemo na sve građane i građanke da u svojim domovima, na radnim mjestima i ulici, a naročito u blizini zgrade parlamenta ne prave nikakvu buku, da govore tiho, te da time doprinesu stvaranju uslova za rad parlamenta.

Pozivamo medije da nam se u četvrtak, 13.6.2013. godine u 11:55 pridruže ispred Parlamentarne skupštine BiH kako bi propratili početak kampanje „Tišina, Parlament radi!“.

Najavljujemo da ćemo se do 30.6.2013. godine, do kada su građani i građanke dali rok parlamentarcima da usvoje Zakon o matičnim brojevima, okupljati na kafi svakog dana ispred Parlamentarne skupštine BiH. Kako bismo podržali i ohrabrili parlamentarce za efikasniji rad u tišini, kafa će se piti tokom pauze parlamentaraca, a sve u svrhu obezbjeđenja neometanog rada.

Odluka je donesena na današnjem okupljanju građana i građanki koji su se okupili u 11:55 preko puta Parlamenta, a u svrhe kako bi se onemogućilo parlamentarcima da traže opravdanje za nerad u mirnim okupljanjima građana i građanki.

Solidarno i dostojanstveno do #jmbg za sve!

#jmbg tim za medije

Priredio(la):