TUZLARIJE - D O S J E

11.06.2013.
Iz sigurnosnih razloga zbog sarajevskih protesta
Bevanda i dužnosnici iz HDZ-a BiH neće učestvovati u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti


Vijeće ministara neće zasijedati, a dužnosnici HDZ-a BiH neće učestvovati u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u državi dok se ne osiguraju sigurnosni uvjeti i normalno funkcionisanje svih tijela vlasti, poručeno je nakon zasijedanja koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH u Mostaru.

Borjana Krišto, predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda BiH


Dužnosnici HDZ-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH do daljnjeg neće učestvovati u radu državnih institucija iz sigurnosnih razloga zbog sarajevskih protesta koji su, kako kažu, još jedan u nizu dokaza da ovako ustavno ustrojena BiH nije stabilna niti samoodrživa. 

Dok se ne osiguraju sigurnosni uvjeti i normalno funkcioniranje svih tijela vlasti Vijeće ministara BiH neće zasijedati, poručio je predsjedavajući Vijeća Vjekoslav Bevanda.

"Prerizično je dovesti jednog zaposlenika da mu se desi ono što se dešavalo kad su ti mirni demonstranti cipelarili uposlenike koji su nakon završetka zasjedanja Parlamenta pokušali otići svojim kućama", kazao je Bevanda.

U HDZ-u ne misle da je do protesta došlo slučajno te izražavaju sumnju da su organizovani.U zadnjim događanjima evidentni su brojni sigurnosni i drugi propusti koji su doveli do narušavanja javnog reda i mira, slobode kretanja te narušavanja međunarodnog ugleda BiH, zaključuju u HDZ-u i pozivaju nadležne institucije da utvrde propuste i sankcionišu odgovorne.

Priredio(la): FTV