TUZLARIJE - D O S J E

13.06.2013.
Junačina Bevanda za Srnu:
˝Na prosvjedima u Sarajevu su me pokušali ubiti, ali nisu uspjeli˝

Šef Vijeća ministara BiH:

Foto: HRT

"Jasno mi je da su me pokušali ubiti, ali nisu uspjeli", izjavio je za Glas Srpske Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Bio je to dio Bevandinog odgovora na sljedeće pitanje: "Demonstranti su nosili i vašu fotografiju uz natpis ˝Zašto njega niste uhapsili?˝. Kako gledate na to?". Bevandin odgovor je glasio:

"To dovoljno govori o tim ˝mirnim demonstracijama˝. Doći će se do toga tko stoji iza demonstracija i demonstranata. Definitivno je jasno da ovo nisu spontani skupovi. Razumijem nezadovoljstvo građana stanjem u BiH, ali to nezadovoljstvo treba adresirati na prave adrese. Jasno mi je da su me pokušali ubiti, ali, eto, nisu uspjeli".

Bevanda također kaže da zbog prosvjeda u Sarajevu "ne postoje uvjeti za održavanje sjednica parlamenta". "Ako je ovo država i u njoj postoje oni koji primaju plaću za brigu o sigurnosti, onda oni trebaju davati sigurnosne garancije da se sjednice održavaju. Mi smo danas održali telefonsku sjednicu Fiskalnog savjeta jer ne smijemo se igrati time da izgubimo ono što imamo od MMF-a", kaže Bevanda, a prenosi Radio Sarajevo, koji na svom portalu piše kako neke od Bevandinih rečenica iz intervjua "ostavljaju bez teksta".

Dodaje da neće zakazati sjednicu kako ne bi doveo u opasnost nekoga od zastupnika: "Prerizično je dovesti i jednog čovjeka na posao pa da mu se dogodi ono što se događalo 6. lipnja kada su ˝mirni˝ građani ˝cipelarili˝ zaposlene koji su poslije radnog vremena pokušali otići kućama".

Priredio(la): Index.hr