TUZLARIJE - D O S J E

22.06.2013.
Idite! Najsiromašniji možemo biti i bez vas!Foto: Oslobođenje


Da imaju u sebi trunku ljudskosti, čestitosti, poštenja, morala .... otišli bi sami. Nema šanse. Ne samo da neće otići nego će po običaju ignorisati vijest da smo najsiromašniji u Evropi, ponašat će se kao da to nema veze s njima. I dalje će palamuditi o ugroženosti, stezati porezni kaiš, uzimati kredite od MMF-a i jurcati državom u pratnji kola sa rotacionim svjetlima.

Tragična lakrdija sa JMBG-om pokazala je samo ono što su svi znali, da je car go. Lakrdija u kojoj predsjednik predsjedništva opstruira potpisivanje graničnog sporazuma, pa još veća lakrdija kad mu entitetski šef da dozvolu da se sporazum potpiše, pokazuje da je car idiot. Podatak da smo najsiromašnija zemlja u Evropi pokazuje da je car usran do grla.

Najsiromašnija država u Evropi možemo biti i bez takvog cara. Šta će nam? Šta će nam parlamentarci koji nisu u stanju da dvije godine donesu zakon o JMBG-u, koji od tehničkog pitanja prave nadripolitički problem. Šta će nam premijeri i ministri finansija kad svaka budala može utjerivati porez, zaduživati se kod MMF-a i trošiti više nego što ima. Šta će nam ministar vanjskih poslova kad i budala može putovati svijetom i pričati bajke o dolasku investitora koji nikad ne dođu. Šta će nam ministar saobraćaja kad puteva i pruga nemamo, kad nam nebo kontrolišu Srbija i Hrvatska? Čemu nabrajati, šta će nam iko od njih?

Idite! Najsiromašniji možemo biti i bez vas!

V.K.

Priredio(la):