TUZLARIJE - D O S J E

09.08.2013.
Sramota zvorničkih ljekara
Ugnječenje mozga, izliv krvi, i slomljen nos tretirali kao ˝lakšu˝ povreduNezir Dardagan (73)
Nezir Dardagan sinoć je zadržan u Univerzitetsko Kliničkom Centru Tuzla. Naime, tuzlanski ljekari utvrdili su teške tjelesne povrede, nagnječenje mozga, izliva krvi u mozak i oštećenje nosne kosti. Šokantno je da ovakve tjelesne povrede nisu ustanovili ljekari u Zvorniku, koji su ozbiljno povrijedili radne dužnosti ljekara. Naime, ljekari u Zvorniku jučer pacijentu (Dardagan) nisu napravili ni CT snimak iako su to bili obavezni uraditi jer je pacijent imao krvarenje iz nosa i konstantno povraćao. Osim što nisu uradili CT snimak Datrdagana su odmah pustili kući kako bi u službenom zapisniku moglo pisati da je imao lakše tjelesne povrede.

Nakon ovih saznanja stvari se dodatno mijenjaju jer općinski tužilac morao pokrenuti krivičnu odgovornost protiv počinilaca napada na Dardagana, a ne prekršajnu. Očekuje se pokretanje i tužbe porodice protiv ljekara i bolnice u Zvorniku.

Podsjetimo, sedamdesettrogodišnji povratnik Nezir Dardagan fizički je napadnut kada je krenuo na Bajram-namaz. U ulici koja vodi prema džamiji trojica mladića su presreli vjernike koji su se kretali prema džamiji Begsuja da obave sabah i bajram-namaz.

Policija u Zvorniku uhapsila je 25-godišnjeg R.Z. zbog sumnje da je fizički napao predsjednika zvorničkog džematskog Odbora Ismake zajednice Nezira Dardagana.

Priredio(la): Vijesti.ba