TUZLARIJE - D O S J E

22.08.2013.
Saopštenje za javnost
Poljoprivrednici u FBiH opet prevareni


Ovim putem želimo obavjestiti javnost da iako je potvrđena informacija iz Vlade FBiH da je jučer počela isplata podsticaja poljoprivrednicima u FBiH za ovu godinu, isti su opet prevareni od strane ministra finansija FBiH, Ante Krajine.

Naime, s terena od jutros od naših poljoprivrednika iz kantona FBiH imamo provjerene informacije da je samo jedan mali dio poticajnih sredstava uplaćen i to samo u Zapadno-hercegovačkom i Kantonu 10.

Nažalost, opet upućujemo upozorenje ministru finansija i Vladi FBiH da nas prestanu varati, jer ćemo u suprotnom kao i što smo ranije najavljivali, morati nastaviti praksu koja je do sada jedina izgleda imala nekog utjecaja, a to je gađanje jajima, mlijekom i drugim poljoprivrednim proizvodima, koje ova Vlada svakako uništava svojim neodgovornim odnosom prema poljoprivrednicima.

Također podržavamo i nastojanja i izjave predsjednika Udruženja poljoprivrednika u BiH, Mire Pejića da nećemo tolerisati isplatu manju od pet do šest miliona KM sedmično koliko je potrebno da bi se stigao kontinuitet do septembra koji je dogovoren.

Ovo upozorenje se odnosi i na kantonalne ministre zadužene za isplatu poticaja da poljoprivrednicima konačno počnu isplačivati sredstva koja ih sljeduju, te na taj način spase ono što je još ostalo da se spasi u ovim crnim danima za bh. poljoprivredu.Koordinator Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH

Priredio(la):