TUZLARIJE - D O S J E

27.08.2013.
Ubrzati radove na magistralnim cestama

Federalna vlada je na jučerašnnjoj sjednici u Sarajevu usvojila izvještaj o implementaciji Programa utroška sredstava „Grant Federalnoj direkciji cesta za kapitalne investicije”, utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2007. godinu, sa stanjem na dan 31. marta 2013. godine.

U skladu s ranije donesenim zaključcima po kvartalnim izvještajima, kojima je naloženo implementatoru - JP Ceste FBiH intenziviranje aktivnosti u cilju završetka realizacije projekta „Magistralna cesta M-4 Doboj - Tuzla, dionica: Drežnik (bolnica „Kreka”) - petlja Šićki Brod u dužini od 4, 8 kilometara, Vlada je dodatno obavezala ovo preduzeće da ubrza radove na terenu i preduzme potrebne mjere na efikasnijem izvršenju ugovorenih obaveza.

Prihvaćen je i konačni Izvještaj JP Ceste Federacije BiH o završetku implementacije projekta „Rekonstrukcija magistralne ceste M-18 Tuzla-Sarajevo (Šićki Brod - Jošanica) u dužini od 107 kilometara, dionica: Kladanj - Podpaklenik - Olovo.

Naloženo je JP Ceste Federacije BiH da preduzme dodatne aktivnosti u cilju intenziviranja poslova eksproprijacije i izvođenja radova na projektu Izgradnja ceste M-17.3 Neum - Stolac, dionica Kiševo - Broćanac.

Prihvaćen je i konačni Izvještaj JP Ceste Federacije BiH o završetku implementacije projekta „Izgradnja ceste M-14 Bihać - Bosanska Krupa, dionica Čavkići - Spahići, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Priredio(la): Vlada FBiH