TUZLARIJE - D O S J E

30.08.2013.
Sajam šljive u Gradačcu
Promocije novih proizvoda


Trećeg dana jubilarnog 40. međunarodnog Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive u Gradačcu održano je nekoliko promocija najnovijih proizvoda učesnika ove najstarije specijalizovane sajamske manifestacije u Bosni i Hercegovini.Tuzlanska pivara d.d. Tuzla je promovirala Refresh, prirodno osvježavajuće bezalkoholno piće sa okusom kiwana.

- Tržište to traži i mi smo ponudili jedan novi prirodan okus kiwana, to je jedna vrsta dinje, sa stuparskom vodom i šećerom bez zaslađivača. Sajam šljive je dugi niz godina bio i ostao jedno od važnih mjesta susretanja, prezentovanja novih proizvodnih programa i druženja sa našim vjernim kupcima, rekla je Zlata Smajić, koordinator marketinga Pivare Tuzla, ističući da je Refresh dobio zlatnu medalju za kvalitet na ovogodišnjem sajmu u Gradačcu.

AS grupacija iz Jelaha je u povodu jubilarnog Sajma šljive promovirala novi brend iz kompanije Kent. Radi se o LOVE medeno srce sa voćnim punjenjem od šljive.

- To je u potpunosti domaći proizvod, od recepture, sirovine do ambalaže. Za dva nepuna mjeseca, od kada smo lansirali ovaj brend, rast prodaje je konstantan u domaćim trgovinskim lancima kao i na inozemnom tržištu Hrvatske, Kosova, SAD i Saudijske Arabije. Narudžbe će biti obnovljene, što svjedoči o kvaliteti ovog proizvoda, rekao je Đani (Gianni) Ekić, predstavnik AS grupacije.

Gosti i izlagači na Sajmu šljive su imali priliku kušati medenjake sa voćnim punjenjem od šljive, višnje i marelice u pakovanjima od 150 i 275 grama.
Izlagači na Sajmu su organizovali i nekoliko promotivnih akcija poput BH Telecoma.

Sajam šljive u Gradačcu traje do 31 avgusta.

Priredio(la): Služba za informisanje GS