TUZLARIJE - D O S J E

03.09.2013.
eMPIRICA: Priznanja u okviru Cisco Networking Academy programa


Globalni program Cisco Networking Academy pokrenuo je seriju priznanja svima koji su na bilo koji način podržali program kroz lokalne/regionalne Cisco akademije. Definisano je nekoliko kategorija, a jedna od njih je Instructor Years of Service Recognition koja prepoznaje Cisco Certified Academy instruktore.

Direktor Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić dobio je priznanje za desetogodišnje aktivno učestvovanje u Cisco Networking Academy programu. Pored gosp. Mujačića još samo tri instruktora sa područja Bosne i Hercegovine su dobili ovo prestižno priznanje.Također, Visoka škola eMPIRICA je dobila priznanje za prvu godinu pružanja usluga edukacije kroz Lokalnu Cisco akademiju VS eMPIRICA koja djeluje u okviru Akademije cjeloživotnog učenja eMPIRICA.

31 student studijskog programa Inženjerska informatika na Visokoj školi eMPIRICA pohađao je besplatno prvi semestar Cisco akademije mrežnih tehnologija tokom ljetnog semestra akademske 2012./2013. godine, u okviru predmeta Uvod u računarske mreže. Preostala tri semestra Cisco akademije su također besplatno uključena u ovaj studijski program. Integracija programa Cisco akademije mrežnih tehnologija u sam studijski program omogućila je studentima sticanje praktičnih znanja i vještina u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija kroz rad u savremenoj Cisco laboratoriji, na stvarnoj opremi jednog od vodećih proizvođača aktivnih mrežnih uređaja u svijetu, na kojoj velikim dijelom počiva i mreža Interneta.Ovaj novi trend visokoškolskog obrazovanja proklamiran i u agendama EU koji, pored sticanja generičkih akademskih znanja podrazumijeva i razvoj vještina, ima za cilj školovanje studenata koji će nakon diplomiranja biti odmah konkurentni na globalnim tržištima rada. (www.empirica.ba)

Priredio(la):