TUZLARIJE - D O S J E

03.09.2013.
Humanitarne akcije
Podijeljeni paketi školskih potrepština učenicima u Podrinju


Prvog dana škole su učenici u povratničkim naseljima Kamenica i Snagovo u opštini Zvornik obradovani poklon paketima školskog pribora i osnovnih učeničkih potrepština.
Poklone djeci u povratničkim naseljima i djeci iz socijalno ugroženih porodica su donirali prijatelji i članovi Človekoljubnog dobrodelnog društva UP iz Jasenica u Sloveniji, a distribuciju i podjelu je koordiniralo Udruženje intelektualaca Podrinja. Ovom donacijom je obradovano 150 djece.Poklone djeci Podrinja uručio je Hazim Karić, predsjednik Udruženja intelektualaca Podrinja.
Akcija pomoći djeci Podrinja provodi se u okviru aktivnosti Udruženja intelektualaca Podrinja koje nastoji obezbijediti ravnopravan status i uslove za školovanje djeci u Podrinju s posebnim akcentom na učenike iz socijalno ugroženih povratničkih porodica.Udruženje intelektualaca Podrinja i Udruženje 3 E koordinirano provode akciju prikupljanja sredstava i distribuciju potrepština za učenike povratnike, godinama obezbjeđuju potrebne udžbenike i lektirsku građu, kao i drugi repromaterijal za kvalitetnije uslove školovanja i odrastanja djece i omladine u Podrinju.


Priredio(la): Uduženje intelektualaca P