TUZLARIJE - D O S J E

04.09.2013.
Konjević Polje
Neuspio sastanak Savjeta roditelja i predstavnika nadležnih institucija


Predstavnici u Savjetu roditelja učenika u OŠ Konjević Polje u opštini Bratunac danas nisu pristali na prijedloge rješenja koja su im ponudili nosioci odgovornih funkcija na sastanku koji je održan u povodu bojkota nastave bošnjačkih učenika u ovoj školi.

Podsjećanja radi, roditelji bošnjačkih učenika zahtijevaju da njihova djeca nastavu pohađaju u skladu sa nastavnim planom i programom za bosanaki jezik, da se djeci prilagode materijalno tehnički uslovi u školi i da se riješe zahtjevi za upošljavanje Bošnjaka za rad sa djecom u nastavi i da se imenuje školski odbor u kome će biti adekvatno zastupljeni predstavnici Bošnjaka.

-Na višesatnom sastanku nismo postigli jasan dogovor i naša djeca neće ići na nastavu do daljnjeg. Tražimo da se iz Ministasrtva prosvjete i kulture RS dostavi ovjeren i potpisan akt od ministra sa preciznim terminima za ispunjenje svakog zahtjeva posebno. Previše smo puta do sada bili prevareni da bismo povjerovali usmenim obećanjima. Mi hoćemo zvaničan dokument u kome su jasno precizirane obaveze, ko je nosilac aktivnosti i koji je rok realizacije, kako bismo mogli i krivično goniti odgovorne koji ne ispune preuzete obaveze, izjavio je Muhamed Ahmetović, predsjednik Savjeta roditelja OŠ Konjević Polje. On je naglasio kako će čekati do petka da nadležno ministarstvo doostavi dokument sa preciznim rokovima za ispunjenje zahtjeva, te da do tada djeca Bošnjaka neće ići na nastavu.

Sastanak je održan danas u prostorijama OŠ Konjević Polje, a sa članovima Savjeta roditelja su razgovarali pomoćnik ministra prosvjete i kulture načelnik Opštine Bratunac, zamjenik načelnika Opštine Bratunac i direktor OŠ u Kravici u čijem sastavu radi područno oodjeljenje OŠ u Konjević Polju.

Priredio(la):