TUZLARIJE - D O S J E

26.09.2013.
Vijest za nesvijest
Ratni zločinac na godišnjem odmoru!!


Dominik Ilijašević Como, čovjek koji je zbog ratnog zločina nad bošnjačkim civilima u Stupnom Dolu kod Vareša osuđen na 15 godina zatvora, i nalazi(o) se na izdržavanju zatvorske kazne u zatvoru u Mostaru, nije se vratio u zatvor nakon 25 dana godišnjeg odmora. Da, dobro ste pročitali, godišnjeg odmora.Pravo na godišnji odmor osuđenika za ratni zločin nije izmislio upravnik mostarskog zatvora već mu to pravo omogućuju naši zakoni. Ko ih donese takve? To sami razmislite.

Nakon odmora zločinac se nije vratio u zatvor. Kidno, vjerovatno preko granice. Ni prvi, na žalost ni posljednji dok je god takvih zakona, a i zakonodavaca. Naravno, ne moramo ih ni pitati otkud takav zakon jer odgovor znamo, to su ko biva evropski standardi demokratije, ljudskih prava i prateća bla bla objašnjenja.

To što naši pošteni ljudi nemaju priliku da žive, ne po evropskim standardima već po standardima ljudskog dostojanstva, nikome ništa.

Treba se samo zapitati kako se osjeća familija, kako se osjećaju prijatelji ubijenih u Stupnom Dolu kad sretnu ratnog zločinca na vikend dopustu ili godišnjem odmoru. I bolje je što je pobjegao izvan države, bar se neće vraćati i svojim prisustvom unižavati ubijene i plašiti žive.

A.M.

Priredio(la):